What I've been working on... Turbo GP SOLD! - Page 24 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-19-2011, 11:00 PM   #231
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

Ugh, failure. Some problem somewhere in the wiring. There is a short somewhere when I go to crank the motor. The voltage drops (to like 4 volts) and the starter just clicks. Then when I stop cranking, back to ~12V. I don't know what it could be. I swapped the battery out for a fully charged one, that didn't help.

I don't get it, I didn't touch any of the starter wires. I'm wondering if the 'low reference' wires for the sensors and coils are the problem.
Oh and when I plugged the coils in, the LEDS on the front of the MS lit up dimly.
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2011, 11:19 PM   #232
Senior Member
True Car Nut
 
radomirthegreat's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Indianapolis, IN
Posts: 4,606
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
radomirthegreat is on a distinguished road
Default

Well, poop. What'* your plan?
radomirthegreat is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2011, 12:18 AM   #233
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

Diagnose... I'll get out there with a DMM tomorrow and figure out what the heck I did wrong.
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2011, 04:46 PM   #234
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

Box of goodies came in today.
Wideband O2 sensor with LC-1 controller
Red LED AFR gauge
LC-1 serial cable
Serial to USB adapter

WOOT!
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2011, 12:16 AM   #235
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

I got all of the wiring sorted out and the engine cranking again. Sadly, I ran out of time tonight to get any real work done getting the settings right for the new ignition.

Tomorrows another day.
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2011, 11:03 PM   #236
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

Good news everyone!

I finally got the megasquirt to pickup the crank signal! I don't think it'* picking up the cam signal but I'm halfway there!

Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2011, 07:47 PM   #237
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

It fired!

It'* working perfectly. Not a single event is being missed, even at higher RPMs. I can't believe it'* actually running. I'm so stoked.

No pictures or video yet, I'm still getting all the wiring wrapped up (pun).
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2011, 08:21 PM   #238
Senior Member
True Car Nut
 
radomirthegreat's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Indianapolis, IN
Posts: 4,606
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
radomirthegreat is on a distinguished road
Default

Good job! Is the wiring going to look less interesting than the first version in which it was crammed behind the coolant reservoir?

No offense. I'm sure that'* a perfectly decent way to go about it.
radomirthegreat is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2011, 12:49 AM   #239
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

I'm not going to wrap everything up under there until I'm sure I don't want to change anything else.

For example, I want to wire in the second fan to turn on when the motor goes into boost.

But someday!
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2011, 01:11 AM   #240
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

Just to show the scope of what'* involved with swapping in a different ignition system.



Over here you can see the Innovate wideband is mounted on the strut tower and wired in.



Since the fuel pump relay is so close to the WBo2, I decided to mount the LED and calibration button there



This, I am particularly proud of. I mounted the AFR gauge where the boost gauge used to be. Instead of running a signal wire from the engine bay through the firewall and to the gauge, I decided to 'borrow' the SES light signal wire. I just cut it at the factory ECM plug and wired it to the o2 signal wire going to the megasquirt. Then in the car, I just cut the SES wire at the gauge cluster and ran it to my AFR gauge



I also wired in a manual fan switch to the right of the cluster. No picture of that though...
Attached Thumbnails
What I've been working on... Turbo GP SOLD!-photo0492.jpg   What I've been working on... Turbo GP SOLD!-photo0493.jpg   What I've been working on... Turbo GP SOLD!-photo0494.jpg   What I've been working on... Turbo GP SOLD!-photo0495.jpg  
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turbo L67 Ciera International.....and Turbo L36 S10 Bonneville92V688 Lounge 10 10-05-2007 03:43 PM
sold my Turbo 5-speed Cutlass, bought a '92 Trofeo! TurboSedan Lounge 23 04-22-2007 04:28 PM
Been gone a while whats been happening? Kennginn Lounge 9 09-03-2005 11:09 PM
What Ive been doing since Ive sold the bonneville... Spiral Lounge 4 09-03-2005 02:46 AM
911 Twin Turbo vs. me w/ only ONE turbo Burgundy_Boat General GM Chat 11 06-28-2003 09:34 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:53 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.