94 K1500 5.7 Quitting - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


GMC/Chevrolet Truck/SUV When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-17-2016, 11:53 PM   #11
Senior Member
True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 3,588
Thanked 340 Times in 302 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

Ya normally if the ignition module is kerput it wont start...but who knows until tested...
This link you will find most interesting!
Part 1 -How to Test the GM Distributor Mounted Ignition Module
Soft Ride is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2016, 09:59 AM   #12
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,147
Thanked 781 Times in 610 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Have you checked the throttle body gasket for a leak(spray carb cleaner at the base of the throttle body, looking for a change in idle)....

Could be an ECM problem......remember the old timing lights? Just aren't used anymore......but, I have used them in this situation....start vehicle, and aim the timing light at the spray of each injector......it should look like a fine cone of spray...if you see puddling of large drops, you either have an injector problem or ECM problem......another problem is the harness to the injectors, they can be pinched by the air cleaner over time, causing a break inside the insulation and causing intermittent contact.....

Sounds more like a fuel delivery problem, since it wouldn't start, but did when adding fuel to the throttle body(use carb cleaner, easier)......It'* delivery, pressure or mixture(vac leak at base causes a lean condition)......11-13 psi sounds about right...

HEI module could be bad....even the P/U coil could be bad(once again have seen harness problem between HEI module and P/U coil)....but screws to module shouldn't be loose.......how did cap/rotor look? Wires? Plugs?
Tech II is online now   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Tech II For This Useful Post:
JeffC (02-06-2016), Soft Ride (01-18-2016)
Old 02-06-2016, 07:54 PM   #13
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2016
Location: BC
Posts: 8
Thanked 3 Times in 2 Posts
JeffC is on a distinguished road
Default

Thanks guys. It was the ICM. Sorry for delayed reply. Since I'm not using the pickup right now I foolishly tried to buy a cheap one on Ebay for $11 plus $12 shipping. Lordco wanted $112. Waited 2 weeks and it arrived DOA. Wouldn't start at all. So I got one from Napa today for $75 and no more stalling.
JeffC is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to JeffC For This Useful Post:
Soft Ride (02-07-2016), WilliamE (02-07-2016)
Old 02-06-2016, 10:40 PM   #14
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,647
Thanked 998 Times in 774 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

See people, HERE IS A PERFECT EXAMPLE OF WHY YOU DO NOT BUY CHEAP **** ON EBAY!!!!
Mike is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mike For This Useful Post:
Soft Ride (02-07-2016)
Old 02-07-2016, 04:39 AM   #15
Senior Member

True Car Nut
 
WilliamE's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: VA
Posts: 3,087
Thanked 418 Times in 376 Posts
WilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond repute
Default

Was the E-Bay one a Airtex/Wells - 5A6 AdvanTech brand?
I would have checked RockAuto first, they have AC Delco ICM'*, standard one for $49.79, and professional version for $55.99, is AC Delco the brand they sold you?
WilliamE is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
94 GMC k1500 Redneck AC D Ryan Chevrolet 3 07-10-2011 10:00 PM
94 GMC K1500 TBI 350CI, Fuel delivery D Ryan GMC/Chevrolet Truck/SUV 11 07-02-2011 04:18 PM
1990 GMC K1500 with an intermittent charging problem steve_nd GMC/Chevrolet Truck/SUV 19 03-06-2011 06:56 PM
quitting smoking sseidriver97 Lounge 18 09-09-2010 03:35 AM
I am quitting my job. harofreak00 Lounge 73 05-19-2008 10:02 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:44 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.