stallng while braking? - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-02-2009, 11:48 AM   #11
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jcrazyjj is on a distinguished road
Default

well it did it again today. i have slightly under a half tank. wasnt braking hard at all. turned off the ignition, turned back on without a problem and i was on my marry way.

i also noticed my transmission possibly slipping? i was on my way home from upnorth and just randomly the car acted like it was in neutral. i could rev the motor but it wouldnt accelerate. i was doing like 75mph when this happened.

and again today i was taking off from a stop, motor revved, didnt accelerate, let motor go back to idle and was good from there.
jcrazyjj is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 01:39 PM   #12
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: May 2009
Location: OHIO
Posts: 360
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trixster68 is on a distinguished road
Default

Check your fuel lines going into your rails it might be leaking a tiny bit and losing pressure. I know it sounds strange but my car stalled again at brake up hill and I smelled gas, so I pulled over and popped the hood and there was drip drip fuel coming out from my rail and line connection. I got it replaced and so far so good. Best of luck and if that don't help I would consider getting a new fuel pump installed. Well let us know what you find out and best of luck.
trixster68 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 05:41 PM   #13
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jcrazyjj is on a distinguished road
Default

well i went to autozone and had the codes ran...

P1870 - transmission component slipping.
P0102 - MAP/BARO or MAF/VAF sensor condition
P0446 - EVAP purge/vent solenoid circuit condition

so... clean MAF and add some lucas stop slip.

i dont have to money to replace/rebuild the trans so im kinda pissed about this car.
jcrazyjj is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thumping noise from right rear while braking. unclemic 1992-1999 4 01-24-2008 10:24 AM
Hard to steer while turning left while braking erin0525 2000-2005 9 12-11-2007 09:31 PM
Car pulls to the left while braking Andrew97Cobra 1987-1991 10 09-21-2006 02:29 PM
94 SSEi : Clunking while braking Jim W 1992-1999 4 09-06-2005 10:53 PM
Hi-speed wobble while braking - Bearings????? rnbraud 1992-1999 4 07-19-2004 12:06 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:31 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.