Car wont start with new CAI? - Page 3 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-20-2004, 10:32 AM   #21
Executed
 
Join Date: Jun 2002
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MikeDiaz is on a distinguished road
Default

I noticed your sig says NO maf screen.... that'* a fairly long shot but anyone think it could be that (i have never taken mine off so i don't know what havoc it could cause but i heard some ppl get rougher idles etc from it so who knows?)

mike diaz
'87 bonnie
MikeDiaz is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2004, 12:17 PM   #22
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manassas, Virginia NOVA
Posts: 827
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CmptrNerd is on a distinguished road
Default

Ya I thought about that too. If it turns out to be that can I buy a replacement at the dealership or should I just make my own out of a mesh screen?
CmptrNerd is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2004, 02:03 PM   #23
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manassas, Virginia NOVA
Posts: 827
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CmptrNerd is on a distinguished road
Default

Well it wasnt really the cable itself but the connection at the terminals. I tightened it to a certain point and it started. Not sure what to do now but I think I want to get a new battery (optima) and some new cables. I got a new cable this morning and it has a black wire connected to it and on my car the one that has a black cable attached is attached to something else so am I supposed to just connect it the same way? Seems like quite a job but I feel bad about something else. Coolant is leaking out of where my throttle body where it connects to the intake and also it seems like its leaking out of the lower intake manifold where it connects to the block. Most likely a gasket right?
CmptrNerd is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2004, 02:29 PM   #24
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manassas, Virginia NOVA
Posts: 827
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CmptrNerd is on a distinguished road
Default

Oh and why does my battery have 2 positive cables?
CmptrNerd is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2004, 04:28 PM   #25
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Apr 2004
Location: Three Oaks, Michigan
Posts: 4,879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
opensourceguy is on a distinguished road
Default

for extra amperage for more devices.


-justin
opensourceguy is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2004, 05:13 PM   #26
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by CmptrNerd
Well it wasnt really the cable itself but the connection at the terminals. I tightened it to a certain point and it started. Not sure what to do now but I think I want to get a new battery (optima) and some new cables. I got a new cable this morning and it has a black wire connected to it and on my car the one that has a black cable attached is attached to something else so am I supposed to just connect it the same way? Seems like quite a job but I feel bad about something else. Coolant is leaking out of where my throttle body where it connects to the intake and also it seems like its leaking out of the lower intake manifold where it connects to the block. Most likely a gasket right?
You're looking at replacing a set of gaskets. The parts are like $40. Try not to drive the car, coolant may find it'* way into the intake and dirty everything...
Damemorder is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2004, 06:23 PM   #27
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manassas, Virginia NOVA
Posts: 827
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CmptrNerd is on a distinguished road
Default

Should I take this to the dealership or can a regular shop handle this?
CmptrNerd is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2004, 06:25 PM   #28
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

Any competent shop should be able to handle it. Lower Intake Gasket Set and Throttle Body Gasket are leaking.
Damemorder is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 bonneville-wont start, wont run backwoodsfab 1992-1999 0 10-09-2008 07:27 PM
car wont start after new fuel pump install guzzz 1992-1999 5 03-11-2005 06:03 PM
car wont start!!!!!!!! Buggie 1992-1999 2 09-14-2003 02:48 AM
93 SSEi wont start(please help i need this car to run) SSEimatt93 1992-1999 20 08-31-2003 01:09 AM
Car wont start Buggie 1992-1999 1 08-18-2003 07:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:48 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.