Need trouble shooting ideas. My 88 won't scan - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-2015, 06:18 PM   #11
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Oct 2010
Location: Georgia
Posts: 78
Thanked 15 Times in 14 Posts
joeld will become famous soon enough
Default

Sounds a lot like a coil problem I had on a Grand Prix years ago. Here is some info on checking the coils.

Joel

Part 1 -How to Test the Ignition Coil Packs (GM 3.1L, 3.4L)
joeld is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 09:49 PM   #12
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
hans2112 is on a distinguished road
Default

Guys, you're sorta talking greek with these codes. The MAF sensor in this car is almost new. But I guess I can unplug it and see what happens. I watched a video on Fuel Pressure Regs failing. And it seems similar. So going to look into that as well.
hans2112 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2015, 12:07 AM   #13
Senior Member

True Car Nut
 
WilliamE's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: VA
Posts: 3,087
Thanked 418 Times in 376 Posts
WilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond repute
Default

Is this the video you watched on testing the fuel pressure regulator?

The relevant part starts around the 1:50 sec mark
WilliamE is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2015, 08:35 AM   #14
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2015, 12:15 PM   #15
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,150
Thanked 785 Times in 614 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

The are new MAF sensors, and there are new MAF sensors......most are rebuilt, and if non OEM, are known for failure right out of the box, or even just a few days or weeks.....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2015, 01:04 PM   #16
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Nov 2014
Location: spokane , wa.
Posts: 31
Thanked 1 Time in 1 Post
Twinpilot is on a distinguished road
Default

Tech 11 is correct=do that = then check all specs on map & tpssensors- its going in open loop ( no computer ) -reason why its running badly! thats caused bt a sensor problem!! Did u have the battery disconnected @ anytime before it was running good last time reported??

it obd-1 system -i have a scanner for that & many times theyre avail. from older mechanicx on craigs list! best to learn how to get obd1 codes & read them -- go here to learn-

http://www.aa1car.com/library.htm

Last edited by Twinpilot; 01-29-2015 at 01:06 PM.
Twinpilot is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2015, 08:40 PM   #17
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
hans2112 is on a distinguished road
Default

Latest & NO SO greatest:
1. Disco'd MAF Sensor, ran even worse
2. Replace all coils, plugs and wires, no help
3. Checked the Fuel Pressure valve for failures, several times, looks good.
What I am not getting here, is the intermittence. I drove 25 miles the other day, the SES light even went out a couple of times. Then BOOM! right into the stalling/misfiring mode. Just today when I replaced the plugs and wires, ran great for 15 mins, then Boom!
My gut tells me I am looking at a fuel issue here. But again, I don't get why that would come and go.
hans2112 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2015, 10:07 PM   #18
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,150
Thanked 785 Times in 614 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

1. read flash codes

2. do coil output check when the vehicle acts up with an ST-125.....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2015, 10:27 PM   #19
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
hans2112 is on a distinguished road
Default

I just found a link on the flash codes. So I will give that a try.
(BUT) I wanna ask about the possibility of vacuum leaks. Because the other night I was fiddling around with vac lines and the car mysteriously ran fine. I also noticed the vacuum tree which comes off the manifold moves. Is this normal?
hans2112 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 09:24 AM   #20
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,150
Thanked 785 Times in 614 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

You can spray carb cleaner on the intake gaskets, vac lines, etc. to see if there is a change in idle....
Tech II is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some help trouble shooting j3moberg General GM Chat 2 09-25-2009 08:11 AM
Trouble, trouble, trouble jbmark33 2000-2005 25 05-22-2007 10:11 PM
Trouble shooting with radio and lights My new car Everything Electrical & Electronic 2 06-24-2004 09:35 PM
Trouble shooting Help! Code 17! ssesc93 General GM Chat 8 01-27-2004 05:24 PM
PCM trouble shooting con10der 1992-1999 4 01-18-2004 03:44 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:03 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.