96 olds 98 regency elite relay clicking when cold? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile For model specific mechanical problems for all vehicles under the Oldsmobile badge.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-28-2016, 03:37 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ziggie is on a distinguished road
Default 96 olds 98 regency elite relay clicking when cold?

so it only does it when it gets in about the 40s but the relay will click (I think its the fuel pump relay from what pics I could fine of the relay center) and I hear the fuel pump running kinda loudly but no louder then it always does and it will just crank and crank wont start and if I wait till up in the day when it has warmed up some it starts just fine ? any help much appreciated
ziggie is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2016, 05:01 PM   #2
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,789
Thanked 214 Times in 175 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

So, is the problem the clicking relay, or the car won't start and if you are asking if the clicking relay is related? If you think the problem has something to do with the fuel pump check the fuel pressure.
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2016, 10:33 PM   #3
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 1,814
Thanked 702 Times in 542 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

If you don't have a fuel gage, try spraying carb cleaner into the intake and see if it will start and run as long as you spray....

Also try disconnecting the MAF sensor, before starting....
Tech II is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Timing Cover Stuck! 91 Olds Regency Elite sheepdog2566 Oldsmobile 4 12-18-2013 08:52 AM
98 Regency Starter Enable Relay sneal251 Oldsmobile 4 03-03-2013 10:48 AM
oil pump replacement in 3800 in a '92 olds regency elite sheepdog2566 Oldsmobile 5 01-26-2012 10:58 AM
1991 Olds 98 Elite, Two radiator fans stop working movingman Oldsmobile 17 05-31-2011 08:48 PM
1991 Olds 98 Elite..... Adam765 Oldsmobile 7 04-21-2011 11:06 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:33 PM.