Misfires under load, needs some input - Page 7 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2009, 04:39 PM   #61
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samgash702 is on a distinguished road
Default

My #6 wire was laying on the O2 sensor wire next to the sensor, so I removed and took a ride. Problem still there. Would this have caused a problem, like possibly bad plug now?
samgash702 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 04:43 PM   #62
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

That shouldn't effect the plug. What it does is interfere with the singles from the O2 sensor. This then effects how the engine runs.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 04:46 PM   #63
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Have you checked your crankshaft position sensor?


Camshaft Position Sensor A Damaged or faulty camshaft position sensor will transmit incorrect ignition and fuel delivery information.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 04:49 PM   #64
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samgash702 is on a distinguished road
Default

I removed a wire from coil while running and holy cow! I had a pair of leather gloves and still got the **** knocked out of me.

Last edited by samgash702; 01-18-2009 at 04:53 PM.
samgash702 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 04:53 PM   #65
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Now I'm laughing. Ya, I think just about everyone has had that happen. Many many years ago I was setting the timing on a HEI engine. I touched the timing light to a plug wire, and it sparked in to my hand. I pulled back and got the timing light in the face. I never did anything like that again. And I'll bet you never do as well.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 04:53 PM   #66
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samgash702 is on a distinguished road
Default

Not sure about that?
samgash702 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 04:56 PM   #67
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samgash702 is on a distinguished road
Default

I wasnt sure cause I was trying to check coils with car off and wasnt getn anything. My meter does not have the option of changing the resistance settings. It may be more for just checkin continuity. So I thought Id try with car on and ouch!
samgash702 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 08:16 PM   #68
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: NW Arkansas
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
NWASSEi is on a distinguished road
Default

The ECT can cause the car to miss as well. That was the first code my car put up.

Don

Last edited by NWASSEi; 01-18-2009 at 08:29 PM.
NWASSEi is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 11:36 PM   #69
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
samgash702 is on a distinguished road
Default

ECT? Please explain.
samgash702 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 11:43 PM   #70
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

engine coolant temperature
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hesitation & some knocking when under load Infrared 2000-2005 5 07-31-2004 12:40 PM
Car shudders in high gear under load - transmission? ssewannabe 1992-1999 43 05-09-2003 12:32 PM
Shuddering under load! Bob Keyes 1992-1999 6 04-18-2003 07:37 PM
Still Missing under load Bdd8591 1992-1999 4 02-25-2003 01:22 PM
Loss of power/ miss under load HELP Bdd8591 1992-1999 4 01-23-2003 07:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:12 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.