Rear defogger causes static in radio. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-24-2012, 05:15 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
vendo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: MASS
Posts: 480
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
vendo is on a distinguished road
Default Rear defogger causes static in radio.

I was listening to the radio and then turned on the rear window defogger and the radio went to all static,anyone seen this one?
vendo is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 05:23 PM   #2
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,638
Thanked 990 Times in 769 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Can't say as I have, do you have a power antenna?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 05:26 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 3,580
Thanked 335 Times in 298 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

Ya I think my PK Ave has the antenna as part of rear defogger and if line of defogger is broken it may cause static..got any broken lines in defogger? Read that in my owners manual I believe somewhere...
Soft Ride is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 06:26 AM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
vendo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: MASS
Posts: 480
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
vendo is on a distinguished road
Default

no power antenna..will look at defogger but i have not touched it of late...
vendo is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 04:37 PM   #5
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
vendo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: MASS
Posts: 480
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
vendo is on a distinguished road
Default

no problems with rear defogger,also when i hit the washer button it causes static too...wtf
vendo is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:19 PM   #6
Senior Member

True Car Nut
 
WilliamE's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: VA
Posts: 3,087
Thanked 418 Times in 376 Posts
WilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond repute
Default

Have you checked your battery grounds?
If not check the ground wire from battery to chassis, and examine the battery terminals for corrosion, or looseness.
WilliamE is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:38 PM   #7
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
vendo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: MASS
Posts: 480
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
vendo is on a distinguished road
Default

i was going to look for them..car is really clean under hood..
vendo is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 05:21 AM   #8
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,638
Thanked 990 Times in 769 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

This might be a long shot, but disconnect the antenna from the radio and see what happens.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 10:55 AM   #9
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
vendo's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: MASS
Posts: 480
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
vendo is on a distinguished road
Default

I get same static when windshield wiper goes on...i didnt see any ground wires to check like the firewall one
vendo is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2012, 06:46 PM   #10
Senior Member

True Car Nut
 
WilliamE's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: VA
Posts: 3,087
Thanked 418 Times in 376 Posts
WilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond reputeWilliamE has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by vendo View Post
I get same static when windshield wiper goes on...i didnt see any ground wires to check like the firewall one
What year/model is the car?

If your antennae is not in the rear defroster grid, then I cannot think of what would be causing the interference, then again even if it was, the fact that you also get it when using the windshield wipers, means it is not isolated to the rear defroster, which sounds like a bad grounding issue, if it is not that then I must admit I am stumped, I wish I knew more and could be of more help.

Did you try to disconnect the antennae as Mike suggested?
WilliamE is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cigarette lighter causes static wishmasstir Everything Electrical & Electronic 4 02-26-2008 12:02 AM
Rear window defogger question JMH1950 Everything Electrical & Electronic 8 12-08-2007 07:45 PM
Defogger radio interferrence Auburn Audio (and aftermarket electronics) 9 02-10-2004 04:59 PM
rear defogger BUBBA 1987-1991 5 03-27-2003 10:35 PM
Rear Defogger & Radio Interference Auburn 2000-2005 6 03-23-2003 12:37 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:50 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.