Really frustrated..car won't start - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-19-2012, 04:51 AM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
bonnevillebaby's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Muncie, Indiana
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevillebaby is on a distinguished road
Angry Really frustrated..car won't start

Okay, my 99 Bonneville SE won't start now. I was about to go replace my water pump and idle pulley but decided to go get food first. Went through then drive thru at Taco Bell and my old man turned the heat on while we were at the speaker box. the car sputtered out and died. Tried to restart it but it was a no go. We push it out of the way and decide to start trying to figure it out. Fuel pump is working and has pressure, engine is cranking, lights are working but not starting. My windows won't work, my locks won't work, seats don't work. But my rear defrost and radio/clock will not turn off even with key out of the ignition and doors open. My moon roof works, all lights work. But there car won't start. There is an after market alarm/remote start and then remote doesn't work. I just bought this car less than two weeks ago. And now I am super frustrated. My first and third cars were a 93 and a 94 ssei. Never seen anything like this. Any advice would be helpful. Thanks in advance.
bonnevillebaby is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 05:28 AM   #2
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,639
Thanked 993 Times in 771 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Just to eliminate it as a possibility, have a look here...

https://www.gmforum.com/electrical-1...1999-a-303224/

If everything checks out ok there, have a good look at your battery terminals and have your battery load tested.
Mike is online now   Reply With Quote
Old 12-19-2012, 11:59 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
rjolly87's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Las Cruces, NM
Posts: 6,854
Thanked 298 Times in 246 Posts
rjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant future
Default

I would check the ground buses also. The only other thought is to check fuses (2 or 3 banks of them), and even try disconnecting the battery for a few minutes, because it sounds like something freaked out in there, and resets can fix random freakouts.
rjolly87 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 07:21 PM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
bonnevillebaby's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Muncie, Indiana
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevillebaby is on a distinguished road
Default

Okay, here is the update. I looked at battery terminals, no corrosion. Battery tests just fine. Checked fuses over and over again, nothing is helping. My old man thinks it has to do with the security system. He took it out and it is still doing the same thing. Today I drove down to where my car is to check the ground buss, but couldn't find it. I don't see anything like that near the drivers seat. No one at the auto parts store seems to even know what I am talking about. Is there anyway that it could be located somewhere else on my car?
bonnevillebaby is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 08:38 PM   #5
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

Did you remove the plastic door sill on the floor and pull the carpet back?
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 08:43 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

you got to pull it out of the big wad of tape and loom
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 09:20 PM   #7
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
bonnevillebaby's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Muncie, Indiana
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevillebaby is on a distinguished road
Default

I removed the plastic and pulled carpet and padding back. Is it behind or in front of the driver seat? I did see that underneath my drivers seat is all rusted and nasty looking under there.
bonnevillebaby is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 09:25 PM   #8
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

It should be in front closer to the a pillar. Thats where i have seen them at least. Like was already said it is prolly tape to the harness so it might be hard to notice
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 09:30 PM   #9
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
bonnevillebaby's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Muncie, Indiana
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevillebaby is on a distinguished road
Default

I will have my man check again in the morning. Starting to get nasty here in Indiana. Thanks for the feedback. I will check back tomorrow.
bonnevillebaby is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:31 PM   #10
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
bonnevillebaby's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Muncie, Indiana
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonnevillebaby is on a distinguished road
Default

Okay new update. My old man found it and that was it but it wasn't corroded per say. It was gunned up with black tar like stuff.But now the car starts and runs. On to the water pump.
bonnevillebaby is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car just won't start-and windows won't roll down??? Jeff Jacobs 1992-1999 4 10-10-2017 06:42 AM
amp won't turn on -- sooooo frustrated!!!!!!!! j_hosch99 Audio (and aftermarket electronics) 25 03-17-2008 10:05 PM
please help im so frustrated bearsfaninwisc 2000-2005 28 05-10-2006 01:11 AM
frustrated plz help! alittlejazzi 1992-1999 9 01-05-2004 07:22 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:28 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.