GP/Impala problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-08-2010, 02:47 PM   #1
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
MouSe's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Atlanta
Posts: 5,988
Thanked 2 Times in 2 Posts
MouSe is on a distinguished road
Default GP/Impala problem

https://www.gmforum.com/chevrolet-179/couple-problems-293860/

The first part of the thread is a GP problem, while the second is an Impala. Can anybody help out?

Quote:
Originally Posted by JimTJr View Post
OK, I am going to try to kill two birds with one thread here,,,

.
We have a 2000 GP and occasionally the tach wont work, and the trac loc lite comes on. NO codes or CEL from this, any ideas?
There are no running issues to speak of while this is doing it. Just the two symptoms above.

Also, my daughter has a 2000 Impala, I think the suspension is the same on those as the GP,, right? If so, how do you replace the front bushing on the lower control arm? I see no rivets, bolts ect.. and the flange on the new bushing is flat on two sides, (Sort of like an oval race track, over simplified) There is a ton of rust on the control arm, is this something that it would be better to pay for, rather than spend all day messing with it?

Help on either or both of these things is greatly appreciated.
MouSe is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 07:01 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kplear is on a distinguished road
Default

For the lower control arm bushing, I would go to Rockauto.com and buy the whole control arm. Chances are the ball joint is bad also. I just replaced both arms on my GP. I think both arms with shipping to my door was approx. $120. The bushings have to be pressed in if you replaced them yourself. It was real easy to do.
kplear is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 07:49 PM   #3
Senior Member
Certified GM nut
 
2k2cse's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Newfoundland, Canada
Posts: 2,112
Thanked 18 Times in 17 Posts
2k2cse has a spectacular aura about2k2cse has a spectacular aura about
Default

The problem with the GP sounds like a bad wheel speed sensor/wheel bearing. It might just be a loose wire/corrosion in a connector.
2k2cse is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
interesting "stumbling" problem 00' impala eltatertoto Chevrolet 4 08-10-2014 01:31 AM
'10 Impala Seat Belt problem 333fitter Chevrolet 6 02-10-2014 08:09 PM
'02 Impala ABS/Traction Problem PMadill Chevrolet 2 08-05-2013 12:20 AM
2006 Chevrolet Impala Radio Problem - door speakers sometimes work GrandPixel Audio (and aftermarket electronics) 8 09-04-2012 03:49 PM
Anyone have an Impala or Impala service manual 92BonneSE Lounge 7 05-28-2007 01:53 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:36 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.