top end noise - Page 7 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-18-2010, 10:56 PM   #61
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
oldsmobile99's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murray, Ky
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
oldsmobile99 is on a distinguished road
Default

on the back bank the little hole in the lifter is faceing the water pump side and the front bank the holes faceing the TB side. im pretty sure thats how theres were i was just double checking

thanks
oldsmobile99 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 11:00 PM   #62
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

If you think about it, there'* no other way for them to go on.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 11:02 PM   #63
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
oldsmobile99's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murray, Ky
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
oldsmobile99 is on a distinguished road
Default

yeah i guess so...thanks
oldsmobile99 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 11:32 PM   #64
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
oldsmobile99's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murray, Ky
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
oldsmobile99 is on a distinguished road
Default

well finally got it all back together the other day, and spun it over a few time to lube it up. then pluged icm back in and it started up and ran better than it has in a long time. ran it for about 3 mins then shut down to check fluid levels. they were all good so go to turn it over and nothing. dosent even seem to try, just a cliking sound. so i switched out with a new battery and it didnt fix it. so i cleaned the tremals and grounds, still didnt fix it. so i cleaned and checked connections on the starter, that didnt fix it eitheir. soleniod seems to be working just starter motor not turning or even trying to. so tomorrow ill pull the starter and have it rebuilt. unless you guys have any other suggestions ? and also do i need to remove the engine mount to remove the starter ?

thanks
oldsmobile99 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 11:37 PM   #65
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

I say pull the starter and have it tested before rebuilding. You can remove the starter without removing the engine mount.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 11:38 PM   #66
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
oldsmobile99's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murray, Ky
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
oldsmobile99 is on a distinguished road
Default

okay, how do you test it ?

thanks
oldsmobile99 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 11:41 PM   #67
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Places like autozone should be able to test it.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 11:43 PM   #68
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
oldsmobile99's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Murray, Ky
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
oldsmobile99 is on a distinguished road
Default

okay thanks lots
oldsmobile99 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Top Ten Obama Top Jabs GXP Venom Lounge 4 04-05-2010 07:28 PM
Which do you prefer? Low end power or top end? Bonneville92V688 General GM Chat 43 10-31-2007 06:05 PM
Top end rebuild help Hurianek 1987-1991 25 08-19-2004 03:14 AM
Speed, top end, limiter!...and kicked my wife's... bonnevilledad General GM Chat 20 02-01-2004 02:24 PM
DID I see another toro owner on here? you at 115 top end? delta8t8 Lounge 23 11-02-2003 02:36 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:27 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.