Still working bugs out of GXP gauge cluster - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2008, 10:24 PM   #1
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Illinois
Posts: 691
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
*B2* is on a distinguished road
Default Still working bugs out of GXP gauge cluster

I installed the cluster about 6 months ago and have just been driving it as it is. I am currently running the GXP cluster in my car but it shows the incorrect mileage and gives a Low Coolant light on startup. I can have the mileage readjusted but I don't know if I can have the Low Coolant light removed. I am wondering if I can remove just the DIC from my original cluster and install it in the GXP cluster. Would this work? Will this solve my problem or will it cause more? Could I possibly transplant all of the guts from the original to the GXP cluster? I would really like to get this fixed and I would rather not have to re-install the old cluster.
Grant
*B2* is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 10:19 PM   #2
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Illinois
Posts: 691
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
*B2* is on a distinguished road
Default

Still looking for some help with these gauges. I am considering pulling the dials off to swap the guts. Has anyone done this before? How do they come off(or do they)?
Grant
*B2* is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 11:31 PM   #3
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1995BvSSE is on a distinguished road
Default

For the mileage, I think that there'* a module in the back of the cluster that retains the mileage that you probably could have swapped, and you would have been good from the get go. I imagine that it would have applied in your case. Water under the bridge now, but this threads talk about that http://www.bonnevilleclub.com/forum/...hlight=cluster

Not sure how to advise on the low coolant issue. It might just be an incompatibility on the databus. Does someone have the schematics from the different cars that can elaborate?
1995BvSSE is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2008, 12:33 AM   #4
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Illinois
Posts: 691
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
*B2* is on a distinguished road
Default

Thanks. I swapped the chip right off before the first install. It gives me the correct odometer reading but throws the speedometer off which drove me crazy. I then reinstalled the GXP chip and am currently showing the wrong odometer reading, a low coolant light, but the speedometer is correct. I want the best of everything, no low coolant light, correct odometer, and correct speedometer. If I could get the low coolant figured out I could send the GXP chip in to have the mileage adjusted to the correct 86k miles. Right now I am considering pulling the dials off of both clusters and swapping the guts(circuit board) of the clusters. leftd90 mentioned that this may not work though due to different ratios on the gauges. I know the tach would show a different redline but I am not worried about that. I will have to compare the speedometers to see if the ratio is different or if the GXP just has more travel.
Grant
*B2* is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changed my fuel level sensor and gas gauge still not working! Overdrive 2000-2005 6 07-21-2014 12:46 PM
2005 GXP gauge cluster in a 2000 SE? crunkfrunk Detailing & Appearance 8 01-04-2009 12:04 PM
New Gauge cluster - still no fix bigbadbonneville Everything Electrical & Electronic 1 08-10-2007 01:35 PM
Few bugs to work out UPDATE SSEimatt93 1992-1999 10 04-09-2006 04:19 PM
Bugs, Bugs, Bugs on my front end! Xac Xado Detailing & Appearance 9 08-05-2004 05:09 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:37 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.