96 camaro runs for 15 mins then dies - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-10-2013, 07:34 PM   #11
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

the icm. atleast i hope thats what it is
eltatertoto is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 07:45 PM   #12
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

I got a few of those kicking around. Complete with coil packs even.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 07:49 PM   #13
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

its too bad you're so far. i hate to make her wait longer for her car though. as it is she has been taking the south shore railway up into michigan daily. and it sucks royal sitting about a half mile from the lake in non heated bus stop style train stops. lol

do you think that is the most likely culprit being that it died, started but missed alot and then wouldnt start hardly at all? like i said i put my finger on the #6 terminal while she cranked a good 20 seconds and nothing happened at all.

another problem i think i might have is getting the coil packs off. 2 of them are under the cowl being a rwd car.
eltatertoto is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 07:57 PM   #14
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

When your at the yard, you might as well grab the coil packs too. And just swap out the units as one unit.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 08:00 PM   #15
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

yeah thats a good idea. im hoping its just the icm and not the cps. it looks like a miserable job on that camaro. plus my jack is too tall, and my ramps are too.
eltatertoto is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 09:29 PM   #16
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

another joy of working on a fbody, i had to put mine up on boards to jack it, before i got a jack with a low starting height
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2013, 09:32 PM   #17
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

ramps dont work unless you step it with boards.

you should see the ramps i need to get it on my trailer
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2013, 08:17 PM   #18
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

well, it ran for 15 minutes and i got in it to take it for a ride and right when i hit the gas it sputtered and died. it restarted for about 5 seconds and died. i pushed it back and then came home to see what you guys think. if it matters it was burning off coolant from the radiator area. its got a cover over the radiator so i couldnt see where it was coming from.

thanks alot for any help guys!
eltatertoto is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 11:59 AM   #19
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
djlarson0506's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Enfield, CT
Posts: 194
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
djlarson0506 is on a distinguished road
Default

Had this issue with my 2005 Mitsubishi Evo. It ended up being the coil pack was good enough to let the car idle but when the motor got hot or I put pressure on it it would misfire and die. Always started back up but not for long.
djlarson0506 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2013, 09:45 PM   #20
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

one thing i am also concerned about, is are there any conditions where the car is vaporizing the coolant that would cause these symptoms? after running about 15 mins the car will start to vaporize the coolant from the radiator area even though the gauge says the car is at normal op temp. thanks alot guys. i just really wanna get this girl back on the road. its her only mode of transport and im doing this at-cost as it is and shes still not sure she can afford it.
eltatertoto is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buick 3800 barely runs on cold start...then runs fine racer42 General GM Chat 3 03-04-2011 01:13 AM
'95 SSEi Runs for 30 sec, then dies. ljeff20 1992-1999 25 04-17-2010 10:54 PM
Runs then slows then stalls RobertS 1992-1999 54 06-20-2009 04:15 PM
Remote starter, runs for 2 secs then dies. VATS problem? zirconx Audio (and aftermarket electronics) 21 12-03-2006 05:05 PM
94 SE runs great then dies jmf94bonnie 1992-1999 20 04-04-2005 05:57 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:50 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.