96 camaro runs for 15 mins then dies - GM Forum - Buick, Cadillac, Olds, GMC & Pontiac chat

Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

96 camaro runs for 15 mins then dies

Reply

 
 
 
Old 01-06-2013, 01:05 AM
  #1  
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default 96 camaro runs for 15 mins then dies

hey guys. i have a friend with a very weird problem im trying to help her get to the bottom of. from what she has told me, her car (v6) will run for 15 mins, then just stall, nomatter what the conditions. the kicker is that it will not fire again untill she has had it sitting for over a half hr or so. i was thinking possibly an alarm, but i dont think that would explain the waiting 30 mins problem. any help is greatly appreciated, thanks alot.
eltatertoto is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2013, 04:10 AM
  #2  
Senior Administrator



Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dark Side, NY
Posts: 16,220
Thanked 1,215 Times in 915 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

I've heard of the ICM'* taking a dump when they get warm causing the engine to die. Then they work fine after they cool off.
__________________
2002 S10 V8
Please do NOT PM technical questions
Please do not reply to posts older than 6 months
Mike is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2013, 10:28 AM
  #3  
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

or crank pos sensor
jwfirebird is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2013, 01:19 PM
  #4  
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

crank pos sensor will throw a light, correct?
eltatertoto is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2013, 04:25 PM
  #5  
Senior Member
Certified GM nut
 
SignOfZeta's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: New Milford, CT
Posts: 2,284
Thanked 16 Times in 13 Posts
SignOfZeta has a spectacular aura aboutSignOfZeta has a spectacular aura about
Default

Originally Posted by eltatertoto View Post
crank pos sensor will throw a light, correct?
It'* supposed to throw a code (P0336), but it doesn't always. When mine was on the fritz, I'd get a check engine light about half the time it stalled.
SignOfZeta is offline  
Reply With Quote
Old 01-07-2013, 12:23 PM
  #6  
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

when it happened on mine it never got a code that would have made it alot easier to figure out.
jwfirebird is offline  
Reply With Quote
Old 01-07-2013, 12:43 PM
  #7  
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

The 96 Park ave i had never set a code. Crank sensor was the problem.
rjblazer is offline  
Reply With Quote
Old 01-07-2013, 02:36 PM
  #8  
Senior Member
True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,808
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

My crank sensor has failed twice, and did not set a code either time.
2kg4u is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2013, 06:23 PM
  #9  
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

well, i just looked at the car, and i ran it till it died and had her crank it up and it sorta half *** ran for a few seconds then died again. at which point i pulled a wire and put my finger on a coil terminal fully expecting to be zapped. nothing happened. so im assuming that was the problem and ill be going to the jy tomorrow
eltatertoto is offline  
Reply With Quote
Old 01-10-2013, 06:33 PM
  #10  
Senior Administrator



Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dark Side, NY
Posts: 16,220
Thanked 1,215 Times in 915 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

What are you going to the JY for exactly?
__________________
2002 S10 V8
Please do NOT PM technical questions
Please do not reply to posts older than 6 months
Mike is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 96 camaro runs for 15 mins then dies


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.