89 G20 van runs good cold, but not warm - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-25-2016, 10:53 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
earthman is on a distinguished road
Default 89 G20 van runs good cold, but not warm

I have a 89 G20 van 5.7 TBI that runs great when it'* cold, But after it warms up it runs like hell. It idle'* fine but when you give it gas it wont hardly go at all. That is, you give it gas and it wants to die but you let up and it idles fine. ???. Runs great cold. But after it warms up it wants to die as soon as you give it gas. New tune up parts, coil and all. New Fuel pump too. At times it ran fine but then would start running like this. I can idle along, lol. But that wont get me far or up hill, lol. Dang thing. Any idea'*???
earthman is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2016, 03:40 AM   #2
Senior Member

Posts like a Turbo
 
Join Date: Feb 2015
Location: Earth
Posts: 229
Thanked 34 Times in 32 Posts
CathedralCub has a spectacular aura aboutCathedralCub has a spectacular aura about
Default

Maybe a bad Throttle Position Sensor?

Is the check-engine light on?
CathedralCub is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2016, 03:48 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
earthman is on a distinguished road
Default

The light was on but I have disconnected the battery now. SO the code is gone. I can drive it so it hasn't come back on. It might not make it back so I can't drive it. Is there a way to test the Position sensor.? I know where its at.
earthman is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2016, 02:27 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 3,580
Thanked 335 Times in 298 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

Soft Ride is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 Grand Prix 3.1L Starts then dies when cold runs when warm check engine light on gabrielpanoussi Pontiac 21 01-04-2015 06:41 PM
1993 g20 Sport Van will not start, whitenite General GM Chat 7 11-04-2013 10:09 PM
'93 G20 Van Start Issue jwald GMC/Chevrolet Truck/SUV 3 05-12-2013 11:55 AM
Buick 3800 barely runs on cold start...then runs fine racer42 General GM Chat 3 03-04-2011 01:13 AM
not good. NOT GOOD. (hit and run, not bad-BAD, but not good) repinS General GM Chat 13 11-26-2004 11:35 AM


Tags
chevrolet g20 van, stalling, throttle position sensor

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:26 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.