ecm problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-18-2014, 01:04 PM   #1  
guy
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
guy is on a distinguished road
Default ecm problem

95 buick park ave scaner will not connect to ecm any help be great
checked all fuses i think ecm might be bad
guy is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2014, 06:15 PM   #2  
Senior Administrator



Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dark Side, NY
Posts: 16,024
Thanked 1,141 Times in 870 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

What scanner are you using?
__________________
2002 S10 V8
Please do NOT PM technical questions
Please do not reply to posts older than 6 months
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2014, 08:01 PM   #3  
guy
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
guy is on a distinguished road
Default

Snap on solus ultra isn't help would be great
guy is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2014, 09:13 PM   #4  
Senior Administrator



Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dark Side, NY
Posts: 16,024
Thanked 1,141 Times in 870 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Just an FYI, the 95'* were hybrid to OBD2. Though they have the OBD2 connector, they are actually OBD1.5. Not 1.0, but 1.5.

Does the car actually run?
__________________
2002 S10 V8
Please do NOT PM technical questions
Please do not reply to posts older than 6 months
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2014, 10:59 AM   #5  
guy
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
guy is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mike1995 View Post
Just an FYI, the 95'* were hybrid to OBD2. Though they have the OBD2 connector, they are actually OBD1.5. Not 1.0, but 1.5.


Does the car actually run?
cranks but will not start - happened after battery went dead charged battery & now won't start
guy is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2014, 09:10 PM   #6  
Senior Member

True Car Nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,499
Thanked 945 Times in 726 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Check for Spark? Fuel pressure?

Try starting with the MAF disconnected?
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 09:22 AM   #7  
Senior Administrator



Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dark Side, NY
Posts: 16,024
Thanked 1,141 Times in 870 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

__________________
2002 S10 V8
Please do NOT PM technical questions
Please do not reply to posts older than 6 months
Mike is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mike For This Useful Post:
RIDETHISCHEVY2014 (09-26-2014)
Old 09-26-2014, 12:52 AM   #8  
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
RIDETHISCHEVY2014 is on a distinguished road
Default

will this corrosion cause the car to not start after driving long distance. when its hot then when it cools down it runs fine??
RIDETHISCHEVY2014 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2014, 06:23 AM   #9  
Senior Administrator



Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dark Side, NY
Posts: 16,024
Thanked 1,141 Times in 870 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by RIDETHISCHEVY2014 View Post
will this corrosion cause the car to not start after driving long distance. when its hot then when it cools down it runs fine??
I've experienced that with my 95.
__________________
2002 S10 V8
Please do NOT PM technical questions
Please do not reply to posts older than 6 months
Mike is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 Bonneville- ECM problem? RoRomama Pontiac 7 01-20-2013 10:06 AM
ECM Problem 59galaxie Everything Electrical & Electronic 4 05-27-2004 10:03 AM
ECM code problem/question debbiegary99 1987-1991 6 10-23-2003 09:05 AM
ECM access/removal billha 1992-1999 1 09-02-2002 11:44 AM
ECM access/removal billha 1992-1999 1 12-31-1969 07:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:09 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.