Reverse Problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-29-2006, 05:50 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
donslagle is on a distinguished road
Default Reverse Problems

I have a 2001 Bonneville that just suddenly started giving reverse problems. It shifts and pulls fine in forward with no problems at all. It just started "slipping" when in reverse. It is worse after the fluid heats up, and sometimes it won't move unless it'* on flat ground.

Is this a transmission issue or could it be some type of controller? This is my first Bonneville, so I'm not familiar with the engine or transmission.

I appreciate any replies.
donslagle is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2006, 07:27 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wjcollier07 is on a distinguished road
Default

SE, SLE or SSEi?
wjcollier07 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2006, 08:59 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
donslagle is on a distinguished road
Default

It'* a Bonneville SE

VIN 1G2HX54K514194143
donslagle is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2006, 10:31 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
donslagle is on a distinguished road
Default

New Development today. The speedometer went crazy. Still no problems with transmission in forward, but now when you are going 20, the speedometer shows 60. Also, the oil pressure guage is pegged out, but it'* been like that for awhile.

Talked to a local transmision ship today and they told me the band that wraps around the drum in the transmission for reverse is probably broken on one end. He said it wraps the drum three times and that is why it would still pull a llittle. Told me that if I pull it and bring it to him, he would replace the band and gaskets/seals for $180.00. Not too bad, but now I'm not sure whether or not to just have it rebuilt. With 105K miles, I probably might as well.

Any comments appreciated.
donslagle is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2006, 10:54 PM   #5
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by donslagle
New Development today. The speedometer went crazy. Still no problems with transmission in forward, but now when you are going 20, the speedometer shows 60. Also, the oil pressure guage is pegged out, but it'* been like that for awhile.
.
are you sure that your are in "MPH" and not in "KPH"?????

and the OP gague is the sender...when the sender fails it will give the default MAX reading....the sender is a $30 part and its a easy change
1993 SLE is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Overheating causing Transmission problems? No Reverse? Str8pimpin Classics (Star Chief and 1957 to 1986) 2 02-29-2008 10:20 AM
transmission problems in reverse chuckj15 1992-1999 1 10-14-2006 02:00 AM
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:25 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.