Random misfire. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-14-2007, 09:38 PM   #1
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default Random misfire.

1995 SSEi.Runs good if not to count boost isn't going over +1.
Idle little to high ,but I think it'* because BCA isn't pulling all the way up.When I push it by hand ,Idle goes a little lower.
The question is ,I'm getting 3 and 5 misfire from time to time(I use Actron9145) and check engine after drive some time.
Also sometime(once a week) after city driving when car is hot in traffic and then park for 10-15 min it won't start unless I gently pump a gas while starting.It'* like starting on 3 or 4 cylinders,that'* how it feels.
The only code I pulled is quad module1 fault(don't remember actual # right now),
Any thoughts appreciated.
Vas62 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2007, 09:50 PM   #2
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default

I forgot to mention,wires and plugs are new.
Vas62 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2007, 12:18 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 5,246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TrueWildMan is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Vas62
I forgot to mention,wires and plugs are new.
Did it start after the new plugs? Boost not going over +1, might check the BCS, and the vacuum lines in and around it. Might want to check and make sure you're getting good spark from the coil packs on those two cylinders.
TrueWildMan is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2007, 10:14 AM   #4
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by TrueWildMan
Quote:
Originally Posted by Vas62
I forgot to mention,wires and plugs are new.
Did it start after the new plugs? Boost not going over +1, might check the BCS, and the vacuum lines in and around it. Might want to check and make sure you're getting good spark from the coil packs on those two cylinders.
No,it was before changing plugs too.
BCS changed with no boost changes .It'* BCA or vacuum leak.I didn't get to that yet.
I'll be getting another coils soon ,so will see if this is the problem.
Thanks for reply.
Vas62 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2007, 10:20 AM   #5
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

The park and having trouble starting leads me to think you should test fuel pressure. That could also explain some misfires.

On the quad driver IIRC there is one that controls, evap purge, TCC lockup and BCS. Wish I knew that when I shipped some parts last night. I would have tossed in a BCS for you to test.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2007, 10:29 AM   #6
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBoost37
The park and having trouble starting leads me to think you should test fuel pressure. That could also explain some misfires.

On the quad driver IIRC there is one that controls, evap purge, TCC lockup and BCS. Wish I knew that when I shipped some parts last night. I would have tossed in a BCS for you to test.
When I bought it last October evap,EGR,cruise control and something else(forgot what
was it) didn't work.Check engine was ON all the time.All this group is getting juice from same fuse on passenger site.
My was burned.I changed and smell from evap disappeared,EGR fault code disappeared and cruise works.Quad driver triggers fault I suspect somewhere around BCS or faulty ground somewhere because sometime check engine shows after driving over the bump,when car is shaked a little or on the pot hole.
I got one BCS from you before Bill.I think it'* not the problem,but you never know.
Vas62 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1986 Fiero with 3800 - Random Misfire diegogrande Pontiac 3 08-24-2009 12:19 PM
97 SE random multiple misfire problem GMMuscle91 1992-1999 19 01-19-2009 11:27 PM
bad random misfire twinrotor 2000-2005 5 01-08-2009 01:38 PM
Random/multiple misfire, cylinder # 3 zeroburnz 1992-1999 33 04-06-2006 11:57 PM
Random misfire.. what to check besides plugs,wires, coilpack popatim 1992-1999 3 05-11-2005 10:25 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:17 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.