Please help! (Intermittant No-Start) - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-01-2006, 04:43 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
noisekarma is on a distinguished road
Default Please help! (Intermittant No-Start)

So I've had my 1996 Bonneville SE for about a year now and it'* been great. When I tried to start the car last night, however, it would not start. It powers up fine, all the lights work as do the windows, but it refuses to start. There is no sound when I try to start the car. I also tried another set of keys but it still does the same thing. Any help would be greatly appreciated. Thanks!
noisekarma is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 08:02 PM   #2
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

If you turn the key to the run position does the security light turn off after several seconds? If the security light stays on try another key. You can also try starting it in neutral instead of park. Check the oil level just for the heck of it.
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 09:36 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
noisekarma is on a distinguished road
Default

Thanks for the quick reply. Before reading your reply, a friend of mine came down to try to help. He put the key in the ignition and immediately started the car with no problem whatsoever. I had tried about 1-2 hours earlier with no luck. I tried starting the car again a few times after he was able to start it and it now starts with no problems. Anyone have any idea what'* going on or what could have happened? Thanks again! Oh, and the only thing that I had done differently was that I washed the car yesterday. I started it fine 2 times after that just fine. It wasn't until a few hours later that it wouldn't start (last night).
noisekarma is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 10:51 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Dec 2003
Location: Corn Fields, IN
Posts: 2,766
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
John Deere Boy is on a distinguished road
Default

I edited the thread subject to include the nature of the problem.

If the security light came on as Technical Ted indicated, then it is a VATS issue, meaning the car didn't sense the resistor pellet in your key was there. If this is the case, try cleaning the resistor contacts with rubbing alcohol. There are some ways people have suggested for cleaning the contacts inside the ignition tumbler, or you can bypass the VATS system altogether...try doing a search for VATS if this is your problem.

(edit) I found this thread; it might help some. http://www.bonnevilleclub.com/forum/...highlight=vats
John Deere Boy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2006, 10:57 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jul 2004
Location: Grand Rapids, Mi
Posts: 5,656
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Archon is on a distinguished road
Default

You said that there was no sound when you tried to start the car. Did the starter motor start up and try to start the car, but it wouldn't? Or, was there just nothing at all?
Archon is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intermittant no start question NWASSEi 2000-2005 24 05-12-2009 01:08 AM
cranks but no start...intermittant. Fuel pump? But it works olds9298 1992-1999 4 10-07-2007 10:27 PM
Intermittant EGR failure HELP?? newpontiac 1987-1991 2 03-09-2005 12:54 AM
Intermittant "Low Coolant" light. jmark 1992-1999 3 06-29-2004 12:14 AM
Intermittant Low Coolant ??? Drifter420 1992-1999 5 09-24-2002 09:55 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:07 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.