First problem in a while - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-11-2006, 10:35 PM   #11
Senior Member
Certified GM nut
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: plattsburgh NY
Posts: 2,037
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TJ'sblackbonne is on a distinguished road
Default

as for fuel filter, i replaced it about 2 years ago and have another one but it is rusted so i am afraid to break the line so i havent put the new one on yet. I may spray it again with pb blaster and give it another try. As for fuel pressure i will test it and see what it is like. As for fuel pump, i have a loud hummmm in the back seat/trunk area and i have been thinking it is a bad ground or something but i dunno. My voltage has been down around 10 or so lately and i thought my alt was bad but had it checked by three different people and they said it is fine. As for MAF i cleaned it over the summer and i dont think that is the problem. I am going to order a 02 at the end of the month even if that has nothing to do with it i might as well replace it. And no, i have no check engine light on. I keep going back to the voltage being my problem in my head. I mean even on the highway at good rpms with no lights or anythng drawing it is not even 14 volts. I am going to try to get a video of it and you guys can tell me what you think. I mean if i turn on the lights it really drops and if i use the window switched it wil bounce up and down.
TJ'sblackbonne is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 10:44 PM   #12
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

You must have 11v and no lower... even 12 is a wee bit too low... I believe at 9-10 Volts the car will malfunction and or die... All of the electronics in the car want to see at leat 12 volts...

If the alternator is fine why would you such bad volatge drops?


On the road I run 13v.... Cold start and driving at nite with the lights and AC on I run right about 14v, after a while it will drop to 13... Much lower than 12 and the systems will be unhappy

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 10:51 PM   #13
Senior Member
Certified GM nut
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: plattsburgh NY
Posts: 2,037
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TJ'sblackbonne is on a distinguished road
Default

I will try to get a video for you to look at. At night with my lights on and me rolling up the windows i have seen drops right to the red so call it maybe 8 or so. Lights are sort of dim and cant turn on my system. I am going to just put a new alt in it and see if it makes a difference if not i will just bring it back. I think i am going to just go through and do a full tune up again. Everything lol
TJ'sblackbonne is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 10:59 PM   #14
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

Have you made sure that you Battery terminals are clean... Also if you have a Digital Multi Meter, you can take a look and see what the Alternator is putting out.... I have been through a totall of 4 Reman units in my 95 SE.... I finally got Pissed and refused to get another Advance rebuild and went with the AC Delco reman... And I have not had a single issue in way over 2 years...

I'll look at the Vid when you get it posted

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 11:24 PM   #15
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jul 2004
Location: Twin Falls, Idaho
Posts: 7,545
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Hans is on a distinguished road
Default

A misfire will cause glowing manifolds as well.


As the WCBFers can attest to.
Hans is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard to steer while turning left while braking erin0525 2000-2005 9 12-11-2007 09:31 PM
car dies while driving then wont start for a while..? help 88bonnsse 1987-1991 23 05-29-2007 10:30 PM
whistle while you work, no no whistle while you drive HAHA Stitch Lounge 1 03-26-2007 11:29 AM
first things first...whats first scottsters General GM Chat 9 08-12-2005 07:40 PM
Little-Whorage (first time in a while) BonneAlien Your Ride: GM Pictures & Videos 7 08-04-2004 12:16 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:13 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.