cruise problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-10-2004, 11:59 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
garmar69 is on a distinguished road
Default cruise problems

Heys guys, got a little problem with my cruise. It engages and works for awhile, then it will disengage. If you keep driving at the same speed it will eventually re-engage for awhile. Think this could be the cruise servo? The vaccum lines are in good shape and I'm not having any other mechanical/electrical problems right now. It is a 1992 Bonneville SE. Thanks in advance!
garmar69 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 02:56 PM   #2
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Join Date: Jul 2003
Location: Ardmore, Oklahoma
Posts: 1,590
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
big_boss2010 is on a distinguished road
Default

Have you checked your fuses, if you don't have a fuse problem then it is something internal with your cruise. I had the same problem but all i had to do was replace my fuse.
big_boss2010 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 06:04 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jun 2003
Location: Purgatory
Posts: 6,313
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
PontiacDad is on a distinguished road
Default

The throttle body cable can be a sticky, clean and re lube the line with a penatrating oil.
PontiacDad is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2004, 02:01 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
garmar69 is on a distinguished road
Default

Thanks guys, I'll check the fuses and lube the throttle cable. I went ahead and replaced all the rubber vacuum lines yesterday, same problem.
garmar69 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2004, 05:50 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Do you know how to retrieve the codes from the PCM? Do that and see if any cruise control codes come up.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cruise Control Problems... big_boss2010 1992-1999 5 12-14-2005 10:01 AM
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM
Cruise control problems PLEASE HELP 94SSEgold 1992-1999 5 10-27-2003 11:21 AM
Cruise Control problems MikeDiaz 1987-1991 3 08-06-2003 11:45 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:44 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.