AC problem. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-01-2007, 04:06 PM   #1
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default AC problem.

My AC stopped cooling few weeks ago.
Today I checked it and when it'* on compressor clutch pulsing -5sec on/5 sec off .
Pressure is rising to 45 Psi during those 5 sec on showing normal charge and it'* just like blowing outside air without cooling it.

1995 SSEi.

Any idea?

Thanks in advance.
Vas62 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2007, 06:46 PM   #2
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default

One more question.
So is it normal for compressor to work this way, pulsing on and off every few second or it'* must be engaged all the time untill desired temperature is reached?
I connected Actron scanner and reading real data shows AC request on and off every 5 sec same as clutch engaging?
I don't know if AC request suppose to be on all the time too.

Thanks
Vas62 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2007, 06:54 PM   #3
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 12,432
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
J Wikoff is on a distinguished road
Default

That'* not normal. Mine does it when the freon charge gets low. I've got a slow leak.
J Wikoff is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2007, 07:37 PM   #4
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default

So where do I start to look?
Is it that pressure cycling switch or could be PCM?
In addition to that I recently started having high idle speed which goes to normal after slight kick on gas pedal while parking. I thought it might be vacuum issue which affect AC and idle because it started at the same time.
A month or so ago I tried to swap PCM to solve misfire issue (Billiboost sent me one to try) and maybe I touched something under dash what is related to AC so it doesn't work now.
Just my bunch of theories at this point.
Vas62 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2007, 07:45 PM   #5
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 12,432
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
J Wikoff is on a distinguished road
Default

Get the AC pressure tested. I can't think of anything that would make it cycle like that other than the inability to make proper pressure. Maybe whatever senses the pressure is bad?
J Wikoff is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2007, 07:56 PM   #6
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default

I bought that recharging can with gauge and set it as instruction reads :
Low cooling temp,AC on and when clutch is on pressure goes up to 45 Psi and when it reach that poin clutch turns off and pressure drops to 20 something,but according to service manual clutch must disengage when pressure actually drops to 22PSi
So in my case it looks like it'* doing opposite.
Just doesn't make any sense.
Anyway thanks for replying.
Vas62 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2007, 10:18 PM   #7
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Jan 2004
Location: Colorado Springs C.O.
Posts: 851
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
duffer26 is on a distinguished road
Default

you hooked up to the high presure side low presure side will drop when the compressor enguages just squirt the can in and enjoy

my dodge did this in july
duffer26 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2007, 05:39 PM   #8
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brooklyn, NY
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vas62 is on a distinguished road
Default

I hooked it to the low pressure service port.
The problem I didn't notice first the cap on recharging can didn't sit tight.
I finally managed to empty can into the system and everything works fine now.
Problem solved.
Thanks everybody who replied.
Vas62 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fuel guage problem-a/c problem csweet Bonneville GXP/ Northstar Powered Cars 11 03-27-2009 02:01 AM
Problem after problem. Bonnie will not find gears wug 2000-2005 23 03-04-2007 02:04 AM
WOT problem @NEBF (04,22,06 still having the same problem) Peterg22000 1992-1999 23 04-22-2006 08:50 PM
tps problem fixed, next problem...... its840 1992-1999 2 08-02-2005 04:06 AM
FOUND THE PROBLEM with my no start problem....92 SSEi RyanSSEi 1992-1999 0 12-14-2002 01:37 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:50 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.