Oil Pressure Gauge - GM Forum - Buick, Cadillac, Olds, GMC & Pontiac chat

1987-1991 Parley with regards to your 1987 to 1991 Bonneville, Olds 88 or Buick Le Sabre Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Oil Pressure Gauge

Reply

 
 
 
Old 04-03-2003, 02:22 PM
  #1  
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: San Antonio, Tx
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
junkman is on a distinguished road
Default Oil Pressure Gauge

I just dropped a used engine into my poor bonneville. My oil pressure is not reading right it reads full preassure The engine i put in was from a 1989 Oldsmobile 98' are the sensors different? Anyone ever heard of this happening.

My radio is also locked out and i have to use my mute button on my steering wheel controls to unlock it but the controls dont work anyone know of a way to bypass this problem?
junkman is offline  
Reply With Quote
Old 04-07-2003, 10:27 AM
  #2  
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: San Antonio, Tx
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
junkman is on a distinguished road
Default Help

I fixed the stereo problem but still the oil pressure is reading all way full. I guess ill try swithing out the sensor with my old one and see what happens.
junkman is offline  
Reply With Quote
Old 04-07-2003, 10:31 AM
  #3  
Senior Member
Expert Gearhead
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 20,893
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jim W is on a distinguished road
Default

It might be the sensor, then again it may be the wiring in the cluster. My gage read somwhat high when the weather is cold but never full pressure.

Electronics and gages are such a PITA when cars age
Jim W is offline  
Reply With Quote
Old 04-07-2003, 12:28 PM
  #4  
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: San Antonio, Tx
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
junkman is on a distinguished road
Default Gotta be the sensor

I dont believe its the wiring cluster because i used the one from my old engine and it worked fine before changing engines. I'm gonna try changing the sensor hope that gets it working.
junkman is offline  
Reply With Quote
Old 04-11-2003, 03:04 PM
  #5  
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: San Antonio, Tx
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
junkman is on a distinguished road
Default next problem

Now that ive complety rebuilt the passenger side of Bonneville i can get back to solving this problem i guess ill try trading the sensors.
junkman is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bonnevillebaby
Pontiac
27
01-03-2013 01:28 PM
AeroCoupeSS87
1992-1999
2
12-10-2007 09:52 PM
dluttmer
1992-1999
5
09-15-2003 02:35 PM
the1boss
1992-1999
1
05-29-2003 11:12 AM
BonDevil
1992-1999
6
12-19-2002 01:38 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Oil Pressure Gauge


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.