got service vehicle soon light, trac off and abs light on at same time - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-18-2014, 04:47 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blaze420711 is on a distinguished road
Default got service vehicle soon light, trac off and abs light on at same time

hi i went out today to do errands and while i was going down the road the service vehicle soon light, trac off, and abs light all came on at the same time. i brought it over to auto zone and they plugged there machine in and it spit out the following codes:

V1000
V1040
C1276
C1278

the guy said the last two have to do with abs he believes and he said hes not sure about the first two. i was wondering if anyone knows what these codes are and what they mean? i know its in my signature but i have a thanks
blaze420711 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2014, 10:04 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 3,588
Thanked 340 Times in 302 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

Could be a speed sensor or bad hub assembly off the top of my head but those other codes I am not familiar with. Will have to let others chime in on this one.
Normally when it comes to ABS related stuff A Tech-2 scanner would be best to identify problem locations.
Soft Ride is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2014, 11:49 PM   #3
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,149
Thanked 783 Times in 612 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Little confusion here.....pretty sure they meant U1000, and U1040 codes, which are communication codes....seems to be a communication problem with the ABS module.....

Never heard of a "V" code.....
Tech II is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Tech II For This Useful Post:
rjolly87 (10-19-2014), Soft Ride (10-19-2014)
Old 10-19-2014, 02:33 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
rjolly87's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Las Cruces, NM
Posts: 6,857
Thanked 298 Times in 246 Posts
rjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant future
Default

Quote:
Originally Posted by Tech II View Post
Little confusion here.....pretty sure they meant U1000, and U1040 codes, which are communication codes....seems to be a communication problem with the ABS module.....

Never heard of a "V" code.....
Which also makes sense when you figure in C1276 and C1278, which both seem to be related to the traction control system.

My guess is that the issue is electrical, and it took the EBCM offline when it happened. I would start by checking wiring and fuses myself. Also grounds, and battery connections would be the next place if a fuse isn't blown. When cleaning battery connections, it will also allow everything to reset because the battery will be disconnected for a period of time.

If the issue still remains after that, then it sounds like some deeper troubleshooting is in order.
rjolly87 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 11:24 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blaze420711 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Tech II View Post
Little confusion here.....pretty sure they meant U1000, and U1040 codes, which are communication codes....seems to be a communication problem with the ABS module.....

Never heard of a "V" code.....

yea i think it must be U because the guy at auto zone wrote it down but when i asked him if it was a V or a U he said well its either a V or a U the mechanic at a garage should be able to tell u what it is lol
blaze420711 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 11:29 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blaze420711 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by rjolly87 View Post
Which also makes sense when you figure in C1276 and C1278, which both seem to be related to the traction control system.

My guess is that the issue is electrical, and it took the EBCM offline when it happened. I would start by checking wiring and fuses myself. Also grounds, and battery connections would be the next place if a fuse isn't blown. When cleaning battery connections, it will also allow everything to reset because the battery will be disconnected for a period of time.

If the issue still remains after that, then it sounds like some deeper troubleshooting is in order.

ok. thanks. im going to have to find someone that knows alot about cars to have them check all that because i dont really know much about cars and i also have alot of medical problems such as different types of arthritis and other issues so i would have to find someone to check all that out.
blaze420711 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 11:54 PM   #7
LA1
Member
Posts like a V-Tak
 
LA1's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: east coast
Posts: 99
Thanked 7 Times in 6 Posts
LA1 is on a distinguished road
Default

probably the wiring harness that goes to the speed sensor. I used to get similar errors on my Impala, read on some other forum that the drivers side harness goes bad on Impala'* so I replaced the wiring harness to the speed sensor splice it in as far up tot the main wiring harness as possible. The strange aspect of this was I did not receive any errors when it was raining so I figured it was an intermittent open somewhere.
LA1 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS code C1233 R F Speed Sensor open or shorted with ABS and TRAC OFF lights on dash bighank Buick 21 07-24-2015 12:35 PM
2001 4.0l Aurora - ABS and Trac Off light constantly on LAurora Oldsmobile 5 02-12-2014 02:52 AM
2000 Bonneville SSEi- HVAC, HUD stopped working and trac off, Brake and ABS lights on rthen87 Everything Electrical & Electronic 0 07-29-2010 10:54 AM
Check Gages-BRAKE light, trac off light, and Antilock light all on MissRockstar04 2000-2005 9 07-07-2009 05:12 PM
Service Vehicle Soon light ccotten Buick 9 12-07-2006 11:10 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:08 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.