G5 won't start!!! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-11-2014, 09:11 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jamiep is on a distinguished road
Exclamation G5 won't start!!!

Hey guys, I'm new on here looks like a good forum! I'm just wondering if anyone can help me on my car, I went out to start it, it'* cold where I live was letting it warm up, went back inside and 15 mins later went out to leave and my Pontiac G5 pursuit had an engine surge and the taillights were flashing! Soo I got inside and my lock light was also flashing, it would rev up and everything but I shut it off. When I went to restart it it just turned over but wouldn't fire? Any idea on this one! And it has no alam system on it.
Jamiep is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2014, 09:18 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

security light on? clean and tight battery terminals? sound like the battery is fully charged?
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2014, 02:49 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 3,579
Thanked 335 Times in 298 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

X2 as above ^^
Was the check engine light On?
If you have a OBDII code reader plug it in, turn ignition on, and see if there are any stored codes.
Besides the cold eating CCA, how old is the battery? You can remove both battery cables, to clear codes and while cables are off, put a multimeter on battery, what is the voltage reading on the battery?
Sounds like it was cranking over ok though.

A bad battery or alternator can do weird things to a modern electrical system.
So if you do get it running, would be nice to know what the output voltage is as well.
I suppose you can try removing the MAF sensor wires and see if that makes any difference.
Soft Ride is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2014, 11:58 AM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jamiep is on a distinguished road
Default

Thanks for replies, I will check voltage, it was running before this tho and the alternator was replaced a month ago, yes it was the passlock light blinking , no radio or anything just that light and taillighs flashing, go to turn key and it just clicks that'* it. I unhooked batt cables and it still did nothing when I hooked them back up.
Jamiep is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2014, 03:46 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 3,579
Thanked 335 Times in 298 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

When you turn the key to the on position (without starting) does the light go off in 5 seconds or does it stay on or still blinking then?
Soft Ride is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car just won't start-and windows won't roll down??? Jeff Jacobs 1992-1999 4 10-10-2017 06:42 AM
1994 Silhouette wipers won't start, or start and stop part way dancinmikeb Oldsmobile 1 11-04-2013 01:40 PM
Help!! 95 SE Won't Upshift at WOT-Now Won't Run-Fixed!!! 95BlkBonnieSE 1992-1999 13 04-06-2005 06:27 PM
I won! I WON...with 1 second left Jim W Lounge 32 07-02-2004 08:14 PM
Help! Car won't start Blk_Bonneville 1992-1999 3 12-31-1969 08:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:44 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.