97 bonne blower issue - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-14-2012, 07:35 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
deder_2 is on a distinguished road
Default 97 bonne blower issue

Hey guys,
Does anybody have a electrical diagram for a 97 bonne with auto air. My blower motor had run intermitent for awhile and now stopped. Its not the motor, jumped, it runs all day. I have 1.8v going to the motor and with the weird looking resistor pack unplugged( both connectors) it drops to 1.3 v. The blower is located in the middle of firewall and the resistor pack is under the relays under the hood..I dont think I should have any voltage going to the blower with things unplugged? I also checked the voltages going to the resistor thing. The red wire is all by itself I plugged my red lead into that from my ohm meter and checked the other connector with the black lead. I dont remember the color of the wires but got 12v on one, 10v on another and 0v on the last one..Thanks
deder_2 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 08:55 AM   #2
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

I think you may have a bad blower motor resistor. But here is the schematic that you requested...
Attached Thumbnails
97 bonne blower issue-62542529.gif  
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 04:05 PM   #3
Junior Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
04goat is on a distinguished road
Default

yep the resistor goe'* out quite often. Replace and it should be good
04goat is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2012, 04:34 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
deder_2 is on a distinguished road
Default

Thanks for the help guys. Looked at the schematic and now see why I have 1.3 volts with everything unplugged. Theres a feed back curcuit..Went to the junk yard and pulled one out of a buick ultra. Looked smaller but everything else was the same. Installed it and now have a fan. Thanks again..
deder_2 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 Aztek Blower Control ? Wiring Issue? Teknologik Pontiac 2 10-17-2012 08:26 AM
Cause of bad blower motor control module? Blower motor stays on. 1995 Park Avenue. Pepin Everything Electrical & Electronic 4 07-25-2011 05:00 PM
Blower Control Module & Blower Resistor, Where are they hunter2423 1992-1999 7 05-11-2007 08:53 PM
blower motor issue supercar3357 1992-1999 7 07-28-2006 10:08 PM
Krys2Fur: ECC/Blower Issue BillBoost37 Everything Electrical & Electronic 1 01-20-2006 09:39 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:24 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.