2001 Aztek Blower Control ? Wiring Issue? - GM Forum - Buick, Cadillac, Olds, GMC & Pontiac chat

Pontiac When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

2001 Aztek Blower Control ? Wiring Issue?

Reply

 
 
 
Old 10-14-2012, 02:34 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2012
Location: PA
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Teknologik is on a distinguished road
Default 2001 Aztek Blower Control ? Wiring Issue?

I have a 2001 Aztek base model with single climate zone heating. I just purchased this vehicle. The guy said the heat will run on 5 but pops fuses if you move the switch. It was not working at all when I got it, so I checked and changed fuses. I put a brand new resistor in and we jumped the blower motor and it'* running fine. Fuses are not popping but only 5 works. I am able to turn it to off without problem. Do I need to replace the controls? Is this the problem? I have tried to get my hands on one, but alas, they are all melted, broken, missing from junk yard teks and the local dealer wants $425+ Would the controls from a Montana work? I am wondering if it could be a wiring issue. The light on the shifter and behind the "cold/hot" **** do not light up and the adapter plug hole at the top of the center console in the rear does not work, but the bottom one does.

Thanks in advance for any assistance!
Teknologik is offline  
Reply With Quote
Old 10-14-2012, 01:45 PM
  #2  
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

the blower relay changes the power from "ign3" on step 5 to "blwr" fuse through the controls so if that turns on and off then the relay could be not making the connection for the steps from the resistor. you will have to check it with a meter. control module must be getting power because 5 works, so you could check your inputs to the resistor and back to the control if you arent getting anything out it must be bad.

Attached Thumbnails 2001 Aztek Blower Control ? Wiring Issue?-01aztecblower_zpsc5ef287d.gif  
jwfirebird is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2012, 07:26 AM
  #3  
Retired Administrator

True Car Nut
 
GunsOfNavarone's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Williamsport, PA
Posts: 2,876
Thanked 173 Times in 134 Posts
GunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud ofGunsOfNavarone has much to be proud of
Default

Fuses blow for one reason, too much current being drawn.

If I am reading your post correctly, the blower works at the highest speed, which may indicate that the blower and wiring may be ok, you may want to check to see if a short to ground occurs when moving the switch. Does the back of the switch somehow get in contact with ground when the **** is turned?
GunsOfNavarone is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
usacamaro
Pontiac
7
11-29-2011 01:21 PM
Pepin
Everything Electrical & Electronic
4
07-25-2011 04:00 PM
xX1SSEI1Xx
Lounge
6
11-10-2007 10:51 AM
hunter2423
1992-1999
7
05-11-2007 07:53 PM
andereck
2000-2005
3
08-10-2006 10:58 PM


Thread Tools
Search this Thread