car is running weird - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Performance, Brainstorming & Tuning Talk about modifications, or anything else associated with performance enhancements. Have a new idea for performance/reliability? Post it here. No idea is stupid! (please use Detailing and Appearance for cosmetic ideas)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-06-2009, 11:47 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: colorado
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bad00ssei is on a distinguished road
Default car is running weird

so for the last month or so ive been noticing a decrease in performance, when i accelerate on a dead stop it feels like it hesitates, for example it will not let me peel out at all, even then traction control is off, does anyone have any ideas on what would most likely cause this? i have cai and a 3.5" pulley and 3" exhaust new spark plugs and a shift kit, ive just changed the oil and the tranny fluid sense i finally got my shift kit to work, i just cant seem to figure out what the problem is
bad00ssei is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 12:00 AM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Test your coils and plug wires. Make sure none of the wires are near or touching the O2 sensor wire. You can also check the fuel pressure. Have you changed your fuel filter?
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 02:09 AM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: colorado
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bad00ssei is on a distinguished road
Default

ok ill double check all that tomorrow, and no i dont recall changing the fuel filter so thats probably a good idea either way. if the wires were touching the O2 wouldnt that through an error and turn the SES on? its been on for months and now for some reason it wasn't on today
bad00ssei is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 08:04 AM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

No, it wont throw a code. Just make the engine run bad. But from your description it sounds like a weak spark or low fuel flow.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 02:07 PM   #5
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: colorado
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bad00ssei is on a distinguished road
Default

ok that would make sense, about 3 weeks ago it was doing the same thing but running even worse and i changed the filter and it ran a lot better but now it seems to be doing it again just not quite as bad. but that was probaby not related to this because the filter was so dirty it was black
bad00ssei is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 02:57 PM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Th efilter could be plugged again. If there'* a lot of debris in the tank.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 04:30 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: colorado
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bad00ssei is on a distinguished road
Default

no im talking about the intake filter, but im gonna change the fuel filter
bad00ssei is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 04:08 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
gaetaboy is on a distinguished road
Default

check your catalytic converter maybe that is the problem , happen to me and was stop up i change with the magnaflow hi-flow cat
gaetaboy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1999 Buick Century Custom - Weird Squealing when running A/C Tearitup Buick 18 07-13-2011 11:59 PM
Car acting really weird calaeb0896 1992-1999 3 02-28-2008 08:07 PM
weird weird and really weird 3064datazz 1992-1999 42 07-19-2007 02:03 PM
posessed car?, weird noises from dash Eraser22 1987-1991 12 08-13-2004 01:57 PM
car only running when cold out... sunangel 1992-1999 7 02-04-2003 02:21 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:11 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.