Help me and my Alero? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-12-2010, 11:50 AM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
theedgeofsanity's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: michigan
Posts: 359
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
theedgeofsanity is on a distinguished road
Angry Help me and my Alero?

ahhh, had the night from hell. my car died 3 times on my way back to school (250 mile trip) and now that I am back, it will not start at all. Here'* the story. Yesterday afternoon, going on a 15 mile trip to Taco Bell, I had 3 friends with me and we all noticed that my car was stumbling really really bad. Its been doing this off and on for about a month now. Then, driving back to school, about 50 miles into the trip on flat road doing 60 mph, the car shifted into 3rd and barely could maintain 60. Then, it went back to normal. Then, about 10 miles before I was back to school, I had the cruise set on 75 (on freeway now) and I noticed that car was slowing down to 65 and chugging really badly. So, I let off cruise, push pedal to floor, car is slowly decelerating, then engine completely dies. I pull over, turn key and engine just turns over but does not show any signs of starting. Call parents who are ready to call a tow truck, but after a half-hour of sitting, the car starts and i take off. Stumbling is really bad now, but I get nearly back to school (1 mile-ish) and it dies again just like before. After waiting 15 minutes, it starts again and I get back to my dorm and unpack then take it to the parking garage where it dies a 3rd time as I am parking. I literally pushed it into the spot and left it there.

PLEASE HELP because I am far from home and don't want to tow it all the way back!

p.*. No flashing SES light, but SES light is always lit for an evap leak that I have been trying to get solved so who knows if I have new codes. Also, car was running at normal temp and fluids are all good. No other lights. Alero is equipped with the LA1 3400 SFI engine and has 128,200 miles on it.
theedgeofsanity is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 01:35 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
rjolly87's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Las Cruces, NM
Posts: 6,857
Thanked 298 Times in 246 Posts
rjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant futurerjolly87 has a brilliant future
Default

It might be a good idea to check fuel pressure. How old is the fuel filter? How much gas is in the car when you notice this? The issue strikes me as a fuel delivery issue to be honest.
rjolly87 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 05:39 PM   #3
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Jeep2Bonny's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Fairhaven,Mass
Posts: 632
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jeep2Bonny is on a distinguished road
Default

My bonny started that way when the Intake manifold started to go. Check coolant level
Jeep2Bonny is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 06:11 PM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Moved to the Olds area.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 Olds Alero, metallic spinning noise. any help? 2004COolds Oldsmobile 5 03-06-2015 09:55 AM
2000 Olds Alero 3.4 Hard Starts -help! JustinRS32 Oldsmobile 3 04-14-2014 10:16 AM
2003 Alero rack and pinion help rshwin Oldsmobile 2 01-23-2014 08:59 AM
In the Alero, has a Bonny in it, but more or less Alero. SSEimatt93 Your Other Rides: Pics & Videos 1 12-30-2007 08:43 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:10 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.