Computer problems... any help?> - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Lounge For casual talk about things unrelated to General Motors. In other words, off-topic stuff. And anything else that does not fit Section Description.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-10-2004, 12:20 AM   #11
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 5,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Twister97 is on a distinguished road
Default

Quote:
hrm... well there is a problem there, I cannot even get the computer running long enough to load windows before it freezes...
ohh, that sucks. try booting to safe mode maybe, then roll back to a restore point. (Does Me have restore points like XP?)
Twister97 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:21 AM   #12
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 5,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Twister97 is on a distinguished road
Default

no, just load xp then. make sure you got the serial number and back up your info on the ME machine!
Twister97 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:23 AM   #13
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
97NAbonneville1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Twister97
Ok...

Start off with the basic, and make sure the Network cards are installed correctly by device manager. If so then name the XP computer, like tiger or pontiac, something like that, then add that to the ME machine. make sure all the numbers match up. what type of router are you using? where are you stuck at right now?
Network cards are installed correctly... XP computer is named office the other is named basement... both are part of the group "family" we are using a linksys router with 802.11g built in. I'm stuck with the fact that the ME box doesnt even start up... it just freezes after five seconds of loading windows.
97NAbonneville1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:25 AM   #14
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 5,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Twister97 is on a distinguished road
Default

if safe mode doesnt work, then run scan disk before windows starts up. usually there good to fix minor headache problems temporarily, but load up XP if you can
Twister97 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:26 AM   #15
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
97NAbonneville1 is on a distinguished road
Default

how do I get into safemode?
97NAbonneville1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:27 AM   #16
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Kansas - yet again...
Posts: 652
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kazuki is on a distinguished road
Default

when you see the WinMe logo press F8 an you should get into a menu that has an option for safe mode
kazuki is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:28 AM   #17
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 5,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Twister97 is on a distinguished road
Default

Um, i dont know exactly off the top of my head but try...

hit F12 or tab or one of the other F buttons once the computer boots up, and look around in the menu sections

boot to the ME CD or floppy disk...that might help you out and might have a feature to repair windows
Twister97 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:34 AM   #18
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
97NAbonneville1 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by kazuki
when you see the WinMe logo press F8 an you should get into a menu that has an option for safe mode
Ok, I'll try... be back in a few
97NAbonneville1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:37 AM   #19
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 1,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
97NAbonneville1 is on a distinguished road
Default

Ok, F8 did not open safemode or a menu where I could access safemode, but scandisk booted up and froze....
97NAbonneville1 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2004, 12:40 AM   #20
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 5,177
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Twister97 is on a distinguished road
Default

Quote:
Ok, F8 did not open safemode or a menu where I could access safemode, but scandisk booted up and froze....
LOL....sorry

um, if you tried booting to the cd allready then get a big hammer and smack it. from what i am hearing sounds like another ME Os has gone bad

You can always try resetting the Bios, but i doubt that will do anything.
Twister97 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 Computer Prob., Will this work without new computer loud95sse Everything Electrical & Electronic 2 10-25-2007 02:58 PM
palm help (plz any help is good help) gojo83 Lounge 2 09-24-2007 10:34 PM
Any one need any Computer Stuff??? bandit Lounge 56 09-29-2006 08:29 PM
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.