2007 Trailblazer - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


GMC/Chevrolet Truck/SUV When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-07-2013, 12:19 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kennyg is on a distinguished road
Default 2007 Trailblazer

last year as I was climbing a hill on the freeway going into Boulder city NV. the vehicle would not accelerate and could see the tach. building in rpms. I was able to coast over to the side of the freeway where the engine was running but I had no forward or reverse gears. The ambient temp was 110 and I of course did have the a/c on. I shut the engine off and called AAA for a tow. The tow drive arrived about 2 hrs. later and put the vehicle on a flat bed. it was towed into a Chevrolet dealer in Henderson NV. and the service adviser came out to write it up then got in the vehicle and DROVE it into the shop with no problems. They kept the vehicle for approx. 3 hrs and called to say they could find nothing wrong with it. I picked up the vehicle and have been driving it with no problems until yesterday when it happened again but this time I heard a very loud noise like the drive shaft had fallen or like something had not engaged, again I had no reverse or froward in drive or drive 1-2-3. It was as though I had put it in neutral, at this time I didn't hear any noise. I tried putting it in AWD from the selector and had forward speed, I used AWD for about 40 miles, stopped and put it back in 2 wheel drive and continued home with no problems. The vehicle is on a regular scheduled service from Chevrolet and just had the transmission flushed and serviced less that 3000 miles ago.Has anybody had a similar problem like this? I have a appointment to take it into Chevy in 3 days but I know they will say there is nothing wrong. It has been I year almost to the day between these instances.
kennyg is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 01:20 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

if changing it to awd changed its behavior then sounds like your issue is in the transfer case. i think i would try to do it again when it happens to verify.
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 01:38 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kennyg is on a distinguished road
Default

I can do that but the last time it happened it was almost a year to the day that it happened, should I cancel the appointment next week and just wait for it to happen again??
kennyg is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 03:05 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

i thought it was more frequent than that. i guess i would just tell the tech what happened and they should be able to look stuff over.
jwfirebird is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 Chevy Trailblazer LS w/ 91K A/C Issue trae00sle Chevrolet 6 06-07-2011 06:10 PM
Problems with 2003 Trailblazer raptor660 Chevrolet 4 01-05-2011 11:27 PM
Trailblazer RS All-Out Photoshoot YoungGunLs1 Your Other Rides: Pics & Videos 13 10-22-2010 08:45 PM
TrailBlazer Lift Problems raptor660 Chevrolet 5 08-08-2010 01:39 AM
Glad to know the TrailBlazer still has it Fast enough Lounge 18 08-08-2007 11:23 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:13 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.