Electrical Problems - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-12-2005, 01:17 PM   #11
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: Halifax, Canada 91SSE / 97SSEi
Posts: 5,857
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Merlin 91/97 is on a distinguished road
Default

Ok.... cleaned up all the ends.... still no improvement....
So I had the battery and alternator load tested... the alt tested weak, so I replaced it.
The local GM shop had one (140amp) .... for *cough* $500 Cdn.... ... yea that hurt.


Replaced it and it'* still not putting out much... only about 13.6 to 13.9... which is a bit better then before.

Bill... the alt'* never been replaced since I've owned it.... and *IF* the battery was replaced it was done the first week I got the car, back in Sept 03.... but I can't remember. I don't think it was. It'* an AC Delco battery in there now.... serial # 097256, but I couldn't find a date on the battery.
Merlin 91/97 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2005, 01:25 PM   #12
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Apr 2004
Location: Three Oaks, Michigan
Posts: 4,879
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
opensourceguy is on a distinguished road
Default

If you dropped $500 on an alt, i'd pick up a new battery. No need to hurt that super expensive alt.

More importantly, what is the CCA [Cold Cranking Amps] of the battery?


-justin
opensourceguy is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2005, 03:28 PM   #13
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Join Date: Jan 2004
Location: Montréal, QC
Posts: 1,374
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Foghorn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Merlin 91/97
So I had the battery and alternator load tested... the alt tested weak, so I replaced it. The local GM shop had one (140amp) .... for *cough* $500 Cdn.... ... yea that hurt.
Holly snapping a$$holes man, that must of hurt . I changed mine (also a 140 amp) a couple of weeks ago...$221 CDN from GM...you gotta get better contacts at the dealer

Hope it'* working better.

Cheers,
Foghorn is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM
electrical problems LarsonFace Audio (and aftermarket electronics) 3 07-09-2003 02:27 PM
shouldn't there be a forum for electrical related problems? bonnycrazy Forum updates and suggestions 5 05-29-2003 01:54 PM
Electrical problems gramma95 1992-1999 2 10-21-2002 09:57 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:07 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.