'95 starting problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2007, 10:02 AM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Indianapolis
Posts: 410
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nagel79 is on a distinguished road
Default '95 starting problem

I have a weird problem that started yesterday. I went to start my car and turned the key and nothing happened, I backed it off and turned again and it started right up. it'* since done that every time I've gone to start my car which has been twice. Is this a starter issue or an ignition issue?
nagel79 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2007, 12:31 PM   #2
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Next time you anticipate this happening, pay attention to the security light. When you first turn the ignition to ON, is your security light flashing?
Mike is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2007, 12:47 PM   #3
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

remove your battery cables....inspect them for corrosion....espically behind the boots....
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2007, 06:32 PM   #4
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Indianapolis
Posts: 410
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nagel79 is on a distinguished road
Default

security light not flashing, its like its a small delay and if i put the key in, wait a second then start it will start fine.
nagel79 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intermittent weird starting/not starting.... HELP!! jaye22 Everything Electrical & Electronic 15 04-14-2017 08:10 PM
weird starting problem mkaake 1992-1999 8 02-03-2004 04:31 PM
Starting problem Littlehovey 2000-2005 9 11-13-2003 01:30 AM
Anyone else have this problem? ( starting ) Blk_Bonneville 1987-1991 6 05-31-2003 02:50 PM
'00 starting problem Pauliesr 1992-1999 2 10-15-2002 12:51 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:19 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.