weird starting problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-02-2004, 07:42 PM   #1
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,166
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
mkaake is on a distinguished road
Default weird starting problem

hey guys wondering if you've ever heard of this, it was pretty weird...

went to a store, parked the car and went inside for about 20 mins. when i came back out, i went to start the car and it started up and ran for about 1/4 second then died. after that it would crank it but it wouldn't catch. had full power, no lights were on (check engine, security)...
i eventually used my wifes set of keys and cranked it for about 3 seconds and it started right up. at the time i was parked on a slight angle and haven't had any problem since with either set of keys any thoughts?


matt
mkaake is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2004, 10:28 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Could be a multitude of things... I wish I could tell you which one!
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2004, 10:47 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Chunk of crud on the VATS resistor pellet of one key? Lint from your pocket? Clean both keys (pellets) with a cotton swab and rubbing alcohol. Same thing with the contacts in the ignition switch.

See if the problem repeats.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2004, 08:45 AM   #4
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,166
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
mkaake is on a distinguished road
Default

i figured the whole thing is just some strange fluke, but my wife is freaked out, cause we've only had the car for like 2 weeks now...

haven't had any issues with this at all before, haven't had any issues since, so i'm really not all that worried about it...

matt
mkaake is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2004, 08:58 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
vital49 is on a distinguished road
Default

vital49 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2004, 12:23 PM   #6
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,166
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
mkaake is on a distinguished road
Default

sorry if i didn't have enough detail in my original post (had my wife type it while i was working on something, didn't double check what i said out loud)...

when the car wasn't starting, it was still crankin like mad. i mean, the starter was movin that thing fastttt. it really sounded like the only thing missing was gas. i didn't think it was too likely, but i'm not too familiar with this car yet - but if the pump was at the back of the tank, is it possible that i just had the car at such an angle that no gas was at the pump?

*shakes head*

i really don't think that has anything to do with it, but it'* about all i could think up, other than some random will never-happen-again-issue...

matt
mkaake is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2004, 01:13 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
vital49 is on a distinguished road
Default

How much gas was in the tank when you had the issue??
vital49 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2004, 01:43 PM   #8
Senior Member
Posts like a Camaro
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,166
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
mkaake is on a distinguished road
Default

too much for my thoughts to be correct, i'm afraid

anyhew, i think i filled up to the tune of 12 gallons or so... so there was a good 6 gallons in the tank. tooooo much i'm pretty sure...

matt
mkaake is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2004, 04:31 PM   #9
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Sounds like Vats to me. It cranks, but doesn't catch. The keys. Gotta be the keys
willwren is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intermittent weird starting/not starting.... HELP!! jaye22 Everything Electrical & Electronic 15 04-14-2017 08:10 PM
Weird starting problem crunkfrunk 2000-2005 8 02-16-2010 11:16 PM
weird weird and really weird 3064datazz 1992-1999 42 07-19-2007 02:03 PM
WEIRD TIMING PROBLEM cjpjjones Performance, Brainstorming & Tuning 4 07-27-2003 05:15 PM
Weird electrical problem... SSEi95 1992-1999 20 07-26-2003 01:56 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:00 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.