92 bonny 3.8 weird - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-04-2008, 07:01 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ezra38 is on a distinguished road
Default 92 bonny 3.8 weird

have a 92 bonny 3.8 the weird thing is it run like crap when cold the speedo don't work and the transmission acts like it slips but if you drive it about 15 mile the warning buzzer will ding twice and every thing is all right speedo work and everthing have cleaned the hot post and ground looked at driver side of buss bar and is clean going to check passenger side this evening i am ready to pull my hair out don't make sence when it'* cold any help welcome thanks
ezra38 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 08:34 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ezra38 is on a distinguished road
Default Re: 92 bonny 3.8 weird

Quote:
Originally Posted by ezra38
have a 92 bonny 3.8 the weird thing is it run like crap when cold the speedo don't work and the transmission acts like it slips but if you drive it about 15 mile the warning buzzer will ding twice and every thing is all right speedo work and everthing have cleaned the hot post and ground looked at driver side of buss bar and is clean going to check passenger side this evening i am ready to pull my hair out don't make sence when it'* cold any help welcome thanks
checked pass side clean
ezra38 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 01:14 AM   #3
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Dec 2007
Location: W.D.M. Iowa_____ 1993 SSEi 1992 SE
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Pontiac1 is on a distinguished road
Default

My car does the same thing,from what I have read here while searching around I suspect the seals are going out in the tranny.If you warm your car up for a few minutes and put the car in gear,let it sit in each setting for at least 15 seconds.This will bulid the pressure on the seals.This works on mine for now.I am overdue for a rebuild and suspect you are too.
Pontiac1 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2008, 10:49 AM   #4
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default Re: 92 bonny 3.8 weird

Quote:
Originally Posted by ezra38
have a 92 bonny 3.8 the weird thing is it run like crap when cold the speedo don't work and the transmission acts like it slips but if you drive it about 15 mile the warning buzzer will ding twice and every thing is all right speedo work and everthing have cleaned the hot post and ground looked at driver side of buss bar and is clean going to check passenger side this evening i am ready to pull my hair out don't make sence when it'* cold any help welcome thanks
Speedo does not work? Do all of the other gages work? Is the SES Light on?

If the speedo is the only gage to not function you could possibly have a bad VSS( Vehicle Speed Sensor )..... The PCM has to know if the car is in motion, if it doesn't know you may be starting out in second gear...

Next time this happens manually shift the car into first gear and see if its any better

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2008, 07:44 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ezra38 is on a distinguished road
Default Re: 92 bonny 3.8 weird

Quote:
Originally Posted by jr's3800
Quote:
Originally Posted by ezra38
have a 92 bonny 3.8 the weird thing is it run like crap when cold the speedo don't work and the transmission acts like it slips but if you drive it about 15 mile the warning buzzer will ding twice and every thing is all right speedo work and everthing have cleaned the hot post and ground looked at driver side of buss bar and is clean going to check passenger side this evening i am ready to pull my hair out don't make sence when it'* cold any help welcome thanks
Speedo does not work? Do all of the other gages work? Is the SES Light on?

If the speedo is the only gage to not function you could possibly have a bad VSS( Vehicle Speed Sensor )..... The PCM has to know if the car is in motion, if it doesn't know you may be starting out in second gear...

Next time this happens manually shift the car into first gear and see if its any better
got a used pcm from junk yard tried it every things fine now thank for all your help
ezra38 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will a 00 cluster from a SSEI bonny fit on a 98 bonny? Sickness90 1992-1999 4 02-06-2009 08:47 PM
weird weird and really weird 3064datazz 1992-1999 42 07-19-2007 02:03 PM
how old is the typical bonny owner?? boseman350 Lounge 127 06-06-2003 02:23 AM
???'s for all those approx 95-99 Bonny owners out there 99BonnevilleSE General GM Chat 5 12-31-1969 08:00 PM
Bonny Exhausts SSEiDu Performance, Brainstorming & Tuning 2 12-31-1969 08:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:14 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.