Changed all fuel injectors and runs rich..too rich - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-07-2014, 05:15 PM   #11
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Well, a 4.3 is possible. They did come with the 5.7'*. Thus why I asked.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 08:30 PM   #12
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default

yes, this is the orginal engine. 4.3L SFI V6
mark4317 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 08:50 PM   #13
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,148
Thanked 783 Times in 612 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

A 4.3 in a Camaro? That'* a new one on moi.....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 09:22 AM   #14
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

its a 3.4. I believe they went back and forth between speed density system back then. short story is it may not have one. but 94 should have been back to the maf controlled. unless they had a half year deal and you have the early one. certainly wouldnt be the first time i heard of that.

back to the issue, do you have any codes? o2 sensors ever replaced? map?
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 06:46 PM   #15
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default

I have not check for any codes. I did take it to the shop and they said it was the low coolant sensor. I replaced that but I knew that was going to help. And yes you were right... a 3.4! I must be dyslexic!
Anyway I have attached a photo. These are all the elec connections on the throttle body.
Which should I try to disconnect?
mark4317 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 06:54 PM   #16
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default Chevy camaro throttle body area

here is a pic of the throttle body area
Attached Thumbnails
Changed all fuel injectors and runs rich..too rich-car-question.jpg  
mark4317 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 09:17 PM   #17
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Is there anything further to the right of #3?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 10:02 PM   #18
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default

no thats all there is.
mark4317 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2014, 08:25 AM   #19
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

Must be a speed density engine. Trouble shooting obd1 is tough, with out the live data. But I'm going to guess the temp sensor for the pcm is bad. Only because it'* fairly common.
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2014, 01:16 PM   #20
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default

well I changed it and I can't tell any difference. you can smell the gas in the exhaust and it'* smoking really bad.
mark4317 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buick 3800 barely runs on cold start...then runs fine racer42 General GM Chat 3 03-04-2011 01:13 AM
Changed MAF and Bonnie still runs like crap? trixster68 1992-1999 0 07-31-2009 07:40 PM
help engine runs rich? REDSTU1 1987-1991 2 12-30-2005 11:43 AM
Check engine light- Fuel mixture too rich on right bank malatu 2000-2005 0 10-29-2004 06:21 PM
Bonneville starting too rich crzydmnd72 1987-1991 3 08-03-2004 09:15 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.