Changed all fuel injectors and runs rich..too rich - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-06-2014, 05:51 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default Changed all fuel injectors and runs rich..too rich

I have a 1994 Chevy Camaro V6. It was running a little sluggish: it would stutter really bad. So I changed all the sparkplugs/wires. Still stutters. Took it to a shop where they said the #5 injector was bad so I brought it home and changed all the injectors. It doesn't stutter anymore but it still runs a little sluggish and it is running so rich! You can smell the gas coming from the exhaust: not to mention I am getting very bad gas milage...very bad.
Any ideas on way it is running so rich? do I need to reset something? you know, that maybe as the old fuel injectors were getting worn and not straying an optimal amount of fuel, so the system compensated somehow and now that needs to be reset?
Just guessing
mark4317 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 07:04 PM   #2
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Is this the 3.8 3800 V6?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 07:07 PM   #3
Senior Member
Posts like a Camaro
 
rjblazer's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Elmira, New York
Posts: 853
Thanked 31 Times in 29 Posts
rjblazer has a spectacular aura aboutrjblazer has a spectacular aura about
Default

1994 Camaro came with either the 3.4l or the 5.7l.
rjblazer is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 07:09 PM   #4
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

3.4 eh? Like, why bother?

Anyhoo.

Either your FPR is dumping fuel into your intake, or your MAF sensor is out of whack. Disconnect your MAF sensor and see if it runs better. It could be telling the PCM the engine is getting more air than its actually getting and its dumping more fuel.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 11:54 PM   #5
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,149
Thanked 783 Times in 612 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

This the infamous DOHC?
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 02:46 PM   #6
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default

it is the 4.3L SFI V6
mark4317 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 03:09 PM   #7
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Is this a swap?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 03:20 PM   #8
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mark4317 is on a distinguished road
Default

where is the MAF located? I don't see anything online that even closely resembles my set up/ I have two switches located on the left side of the throttle body. There is a third that feeds into the intake air hose But I'm sure that'* not it, so back other two. Top or bottom?
mark4317 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 03:35 PM   #9
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

OK, lets verify something here, did the Camaro come with the 4.3?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 04:50 PM   #10
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,149
Thanked 783 Times in 612 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Has to be a typo....3.4, not 4.3....
Tech II is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buick 3800 barely runs on cold start...then runs fine racer42 General GM Chat 3 03-04-2011 01:13 AM
Changed MAF and Bonnie still runs like crap? trixster68 1992-1999 0 07-31-2009 07:40 PM
help engine runs rich? REDSTU1 1987-1991 2 12-30-2005 11:43 AM
Check engine light- Fuel mixture too rich on right bank malatu 2000-2005 0 10-29-2004 06:21 PM
Bonneville starting too rich crzydmnd72 1987-1991 3 08-03-2004 09:15 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:47 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.