2005 Chevy Equinox Starts and Runs but Lights Flicker - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-08-2016, 06:13 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Denyingchaos is on a distinguished road
Default 2005 Chevy Equinox Starts and Runs but Lights Flicker

Hello all. My wife owns a 2005 Equniox LS. Last night while driving she noticed her light were extremely dim. After she pulled into her spot she said everything started clicking (still running) while I was on the phone so I advised her to shut it off. After about 5 minutes I asked her to try and start it again which it didnt turn over just clicked like a dead battery. After it sat for a couple hours she called me back and said she started it up just fine and let it run for about 5 mins. As soon as she opened the door it started to do the clicking and flickering thing again. At first I was thinking alternator, but after reading around it may be another issue. I wont be able to get the car to the house for a few days, I was just curious if anyone else has had a similar issue and advice. Im tech savy but not so much on the electrical end. Thanks in advance for the help.
Denyingchaos is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2016, 09:58 AM   #2
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,149
Thanked 784 Times in 613 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Does the dash have a voltage gage? Did it show the vehicle was charging?

How old is the battery?
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2016, 10:06 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Denyingchaos is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Tech II View Post
Does the dash have a voltage gage? Did it show the vehicle was charging?

How old is the battery?
We have had it for about 6 months and the battery looked quite well...as far as age i am completly unsure. It doesnt have a voltage gauge only temperature. When she first called me she said the battery light was coming on then going out. Then while i was on the phone ahe said it was clicking and flickering... After she shut it off...it would not start.Then an hour later it started just fine until she opened the door. Im hoping she gets it home before i get off work so I can verify this for sure..
Denyingchaos is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2016, 10:47 AM   #4
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,149
Thanked 784 Times in 613 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

It sounds like the battery is ok, because given, time, it can "recover" and restart the vehicle.......since the Bat light was on, it sounds like the alternator is the problem....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2016, 05:53 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Denyingchaos is on a distinguished road
Default

I got the car home last night, got the alternator installed and found out the battery was bad as well. Also noticed some loose wiring so once I took both battery and alternator to get tested to make sure. Both were bad. Im thinking that the loose wiring killed it. I also notice it needs alot of underside work I do not think is going to worth. The wife drives it so I never noticed anything "different". Maybe time to get rid of it.
Thanks for all the help.
Denyingchaos is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 Chevy Equinox runs poorly and stalls BuffaloNox Chevrolet 13 09-18-2012 10:17 PM
02 lesabre lights flicker brconk Buick 4 07-07-2012 08:44 PM
05 chevy equinox- special harnesses for new radio robauto Audio (and aftermarket electronics) 1 11-10-2011 08:26 AM
92 SSEI starts and runs as if it were carbeurated. KIAZ-92-SSEI 1992-1999 2 08-25-2006 08:21 AM
twilight sentinal makes lights flicker Toddster Everything Electrical & Electronic 5 11-17-2005 09:19 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:28 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.