Left Turn signal not working(switch) ? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-08-2014, 01:01 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Zombie is on a distinguished road
Default Left Turn signal not working(switch) ?

Ok, so my left turn signal doesnt work(blink), light comes on in dash. I have replaced bulbs, swapped bulbs from right side to left side. When I use my flashers the left side works. I am assuming then that it will end up being the turn signal switch itself in the column. My question is, is this a hard replacement? Ive read that remove a couple of screws from the plastic covering around the column, and then I will see another screw holding the half C turn signal switch in place, disconnect harness and thats all.

Has anyone done this or am i totally off base on how this is replaced ?

Thank you
Zombie is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2014, 05:24 PM   #2
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Did you replace the flasher relay?
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2014, 05:33 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 3,586
Thanked 340 Times in 302 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

I am thinking if it lights up on the dash the stalk should be ok...
I wonder if it could be a contact problem in the base/socket.
Try removing left bulbs inspect for base corrosion & ensure the bulbs are installed correctly... With left turn signal on, try jiggling or move each bulb and see if it flashes..
Hope this helps.

Also please take a moment and update your profile.
https://www.gmforum.com/profile.php?do=editprofile
If you would like to have your make/ model show up in all your posts automatically (1994 Buick LeSabre )through your Signature line, Look for USER CP, top left corner of screen, edit signature and add 1994 Buick LeSabre. Thanks!
Soft Ride is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Soft Ride For This Useful Post:
WilliamE (06-08-2014)
Old 06-08-2014, 07:25 PM   #4
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,143
Thanked 780 Times in 609 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

would help to know year, make, model......
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2014, 09:36 AM   #5
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Zombie is on a distinguished road
Default

Well I am a bit embarrassed. It would appear that the bulb was in wrong. Ive been changing bulbs for 30 years and this is the FIRST time this has ever happened to me.
Zombie is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Zombie For This Useful Post:
Soft Ride (06-20-2014)
Old 06-20-2014, 09:40 AM   #6
Artist
True Car Nut
 
yutzybrian's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: USA
Posts: 5,283
Thanked 48 Times in 35 Posts
yutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to behold
Default

No worries man we all make simple mistakes. I troubleshot my computer for an hour once and it was unplugged.
yutzybrian is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
turn signal not working help? andre_f 1987-1991 4 04-11-2013 09:43 AM
turn signal arm is loose and high beams wont turn on!! artofwar215 1992-1999 2 03-16-2007 09:38 PM
harder to turn right than it is to turn left? rogers 1992-1999 5 01-29-2007 07:40 PM
Front / rear left signal and same side hazards not working. danielek Everything Electrical & Electronic 3 07-27-2006 06:43 PM
Turn Signal Problem....Maybe the switch? Black Mammoth Everything Electrical & Electronic 4 09-22-2004 12:22 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:06 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.