2004 Lesabre custom electrical problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-07-2016, 08:49 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Doubles Shooter is on a distinguished road
Default 2004 Lesabre custom electrical problems

Hello, New member here. I found this site while looking for info on problems my wife'* car is having.
A couple of days ago, the cigarette lighter and power tap in the ashtray quit working. The under hood fuses are good. I have to check the rear seat fuse panel and the #65 fuse.
The big problem is, the wipers and washers stopped working last night. Fuse is good. Any ideas on where to start? Thanks for any help.

PS I tried the search feature, but it just left the screen when I started to type. Maybe I need more posts.
Doubles Shooter is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2016, 11:04 AM   #2
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,142
Thanked 778 Times in 608 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

You have two separate problems, as far as I can see...

Turn car on, turn wipers on to low speed, and give the housing a love tap....if nothing happens, check the fuses in the I/P fuse block.....if ok, then get your multimeter out, disconnect harness to motor, and check power out of the multifunction switch(terminals H, G, D, B), as you go through the various positions.....if you have power at the harness terminals, and also a good ground at terminal C, you need a new motor.....



Attached Thumbnails
2004 Lesabre custom electrical problems-0996b43f80244ae9.gif   2004 Lesabre custom electrical problems-0996b43f80244aea.gif  
Tech II is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Tech II For This Useful Post:
Soft Ride (04-08-2016)
Old 04-07-2016, 01:29 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Doubles Shooter is on a distinguished road
Default

Thanks for the quick reply. I haven't had time to get too much checking done. I did find out there is no power to the 30 app WSW fuse. Hopefully I'll have time today or tomorrow morning to pull the cowl to get at the wiper motor and connections.

I did find the problem with the lighter/power tap. I checked the wrong fuse at 10:00 last night. Thanks for the suggestions and schematics.
Doubles Shooter is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2016, 07:48 PM   #4
Senior Member

Certified GM nut
 
Tech II's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Worcester, Ma.
Posts: 2,142
Thanked 778 Times in 608 Posts
Tech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond reputeTech II has a reputation beyond repute
Default

Remember you have to have the key in the run/on position to check for power......if no power at the 30a, but you have power at the 10a, you have a fuse block problem.....
Tech II is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2016, 07:55 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Doubles Shooter is on a distinguished road
Default

I found the problem. The Acc relay, I believe it was #35 in the engine compartment fuse panel was bad. It supplies power to the 30 amp wiper fuse. Took one out of another car to try. Bingo. Thanks again for all your time.
Doubles Shooter is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Doubles Shooter For This Useful Post:
CathedralCub (04-13-2016), Soft Ride (04-08-2016)
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 Buick LeSabre Electrical Problems + Blend Door jonesie05 Buick 13 04-24-2014 08:24 AM
2004 lesabre custom muledog1959 Buick 13 05-05-2013 06:50 PM
99 buick lesabre custom bigtime2 Introductions for new members 1 10-12-2010 01:01 PM
My '96 LeSabre Custom LeSabre96 Your Ride: GM Pictures & Videos 4 09-04-2007 05:19 AM
Custom grilles for the 2004 Bonneville SE? partsmanager 2000-2005 14 10-03-2005 10:10 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:59 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.