02 century, no reverse lights. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-12-2012, 11:28 PM   #1
certified crazy person
Certified GM nut
Thread Starter
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default 02 century, no reverse lights.

hey guys. my ma was backing up the other day and i notices shes got no reverse lights. being sane, i went to autozone and replaced the bulbs, didnt think to check them and put everything back together and went inside. today, i saw that he had no reverse lights again, so i went and took the center light off and looked at all the wires. all is good on the wire front. any idea what could be causing this bizzare issue? i know its got a good ground (tested it) just no 12+ when i pop it in reverse. the only thing i can imagine is causing this is the fact her odometer/gear selector has the common broen resistor issue and is dark. any ideas?

thanks alot!
eltatertoto is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 08:14 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default



check the power at the pnp on the trans
Attached Thumbnails
02 century, no reverse lights.-2002centurybu.gif  
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 08:17 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

i put a pic up not sure why it dont work but 12v in is conn c1 pin b(org) output is f (lt green)
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 09:53 AM   #4
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

Check for power on the orange wire at the Park/neutral switch. If you have power the fuse is okay. Place shifter in reverse and check light green wire. If no power you have a bad switch. If you have power check the wiring harness between switch and bulbs and clean and check the ground wire.
2kg4u is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 02:53 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

fixed the diagram
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 04:23 PM   #6
Senior Member

True Car Nut
 
2kg4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Windsor, Ontario / Detroit, Michigan
Posts: 4,804
Thanked 220 Times in 181 Posts
2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of2kg4u has much to be proud of
Default

If you rule everything else out and are searching for possible breaks in the wiring, pay particular attention to the area of the trunk lid hinges. I understand this area is prone to rubbing on the wire harness and causing problems.
2kg4u is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reverse Lights LondonOntMan 1992-1999 3 05-18-2008 03:46 PM
Reverse Lights viper8907 Everything Electrical & Electronic 3 06-30-2007 02:11 AM
Changing the Reverse lights BonnevilleLErocks General GM Chat 6 02-03-2007 05:48 PM
brighter reverse lights?? zzzzzeke 1992-1999 2 03-17-2003 08:31 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:24 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.