Audio Help 1995 Bonneville: When car starts no sound. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-30-2006, 08:47 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fireside is on a distinguished road
Default Audio Help 1995 Bonneville: When car starts no sound.

Hello everyone..I am having a problem with this new HU...Thieves took the other unit I had installed so I bought a new one and decided to install this myself..

The problem is when I have the key to ACC position or just on the deck works fine, but as soon as I start the car I have no sound. The radio stays on and it shows the digital EQ'* moving up and down but no sound through the speakers.

Any help would be greatly appreciated. Thanks
fireside is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 08:53 AM   #2
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Robbinsdale, MN
Posts: 15,408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MOS95B is on a distinguished road
Default

My first thought would be to double/triple check the wiring. I feel like I've been through this before, but can't remember when or what caused it....
MOS95B is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 09:02 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jun 2004
Location: Rochester, NY (college)
Posts: 6,182
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corvettecrazy is on a distinguished road
Default

So let me get this straight...when the car is in the "on" position, the HU turns on but you get nothing out of the speakers? Are your speakers amped?
corvettecrazy is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 10:58 AM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fireside is on a distinguished road
Default

Thnx for the quick reply.

You can hear the radio/cd until you start the car, than the sound is gone. I am using a install wire harness that connects to the car wire harness, so should be right.

I was thinking the speakers may be factory amped, but I don't believe I would have any sound even in the ON or ACC position.

Again for the help...Driving me nuts.
fireside is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 12:14 PM   #5
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

95 should let sound through a factory amp.

My 95 SSEi would play through the amp aka gain slider before I gave it power. 97 with the bose system won't.

I agree with CC'* line of thought...look for an aftermarket amp.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 01:06 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
harofreak00 is on a distinguished road
Default

he should not need an amp if he is hearing sound on ACC...

that is the weirdest thing...

get a voltmeter on the power, ground and acc wires on the back of the deck to see whats happening when
harofreak00 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 01:41 PM   #7
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Haro.. I think there is an aftermarket amp installed incorrectly. That'* why there'* no sound.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 04:50 PM   #8
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

This is going to sound stupid( Not an audio Guy ).... Are the 12v constant and 12v switched hooke up correctly? Could there be a fuse issues at all?

So when we turn the ign back to ACC we have juice to both the 12v constant and 12v switched.... But when we go to run we get no sound? When you turn on the ignition is the 12 switched getting power?

I may be way off... Just a few thoughts I guess

Please don't beat me

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 04:51 PM   #9
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBoost37
Haro.. I think there is an aftermarket amp installed incorrectly. That'* why there'* no sound.
Hmmmm... Very possible...

Any aftermarket amp in the car?

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 05:20 PM   #10
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jun 2004
Location: Rochester, NY (college)
Posts: 6,182
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
corvettecrazy is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jr's3800
This is going to sound stupid( Not an audio Guy ).... Are the 12v constant and 12v switched hooke up correctly?
That is my current guess.

I have this thought that the switched and power are revered. which would make sense. It will always have power then, but will only turn on in ACC because that is where it is drawing its main power from.
corvettecrazy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1995 SE Bonneville starts then dies revans 1992-1999 49 01-08-2013 11:52 AM
1995 Bonneville SE audio questions Gamedragon11290 Audio (and aftermarket electronics) 5 10-21-2008 10:58 PM
95 Lesabre starts,dies-starts,dies munkee Buick 4 07-28-2008 07:53 AM
audio pictures!! 1995 pontiac bonneville SE jhill52788 Your Ride: GM Pictures & Videos 11 03-14-2007 05:01 PM
95'SE Starts,Dies,Starts,Dies... kc7oer 1992-1999 13 04-13-2006 10:17 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:32 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.