Stalling at idle, possible fuel pump? - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-04-2009, 11:07 PM   #11
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

Where about on the UIM is the hissing coming from? With the animal issue and the noise, you might have a vacuum leak. Get some carb cleaner and spray it by vacuum lines while the car is running, if the engine rev'*, then you've found the are where the leak is.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 08:54 AM   #12
Senior Member
Posts like a Turbo
 
lordvader's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Philadelphia, PA
Posts: 332
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lordvader is on a distinguished road
Default

i had the same problem thought it was a fuel pump so i put a new one in all that fixed was the gas gauge. it turned out to be a mass air flow sensor so i would have that checked first before you start spending money oh by the way the oil pressure switch on your car needs to be replaced to fix the gauge problem its really cheap to do.
lordvader is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 03:15 PM   #13
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

I think we handled the MAF already, if not you only need to unplug it and see if the car runs better.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 04:50 PM   #14
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vert032 is on a distinguished road
Default

Well, I replaced the fuel pump today and that didn't make a difference, but as soon as I saw that about the MAF I disconnected it and it'* running 'fine'. Not perfectly crisp, but it'* steady and not stalling / sputtering.

That seems to be the problem, I'm going to pull and clean it and if that doesn't work I'll replace it.

Thanks everyone for all of your help!
Vert032 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
98 Malibu Cold Coolant. Possible Bad Cat. Possible Bad Thermostat? Kamikaze78 Chevrolet 5 10-14-2014 07:12 AM
Fuel Pump wont pump skips45acp Oldsmobile 1 08-16-2013 09:46 AM
97 SSE High Idle after installing new fuel tank, pump and sender zmurph 1992-1999 2 01-12-2010 09:45 PM
P0325 and stalling, possible ICM, ECM, PCM lesbray 1992-1999 1 08-23-2009 08:40 PM


Tags
fuel pump, stall

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:35 PM.