Misfire at Low RPM - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-28-2007, 12:51 AM   #11
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Tucson, AZ
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
slimsammy is on a distinguished road
Default

The #4 plug looked pretty good when I pulled it out and looked at it. I'm going to replace them all anyway and I'll take a closer look at it when I do.

I removed the ground strap and cleaned it with water and baking soda as a formality, but it looked really clean. (Cleaner than I expected it to be.)
slimsammy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2007, 01:31 PM   #12
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Tucson, AZ
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
slimsammy is on a distinguished road
Default

Put Autolite 605s in and got everything greased up really well and it still had a bit of a misfire... I waited until this morning and checked out the coils which were all fine... after revisiting the wires I discovered that my #5 wire had some carbon inside the boot, looks like it got fried somehow (bad connection to the plug is my guess). Got it replaced and the misfire seems to be gone.

Looks like it was the result of Bosch plugs and dying wires. Had a bit of a scare when I first fired it up as I saw some antifreeze under the #5 plug, but it turns out that I must have bumped the hose and it had started to drip. Put it back into position and tightened the hose clamp and we're good again.

I'll clean her up this afternoon and post some pictures.
slimsammy is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2007, 02:03 PM   #13
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Mar 2004
Location: Maryland, USA
Posts: 3,089
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
95SLE is on a distinguished road
Default

Slimsammy:
Thank you for the follow up. It is always great to hear the final fix once the problem is resolved.

Enjoy the smooth operation!
95SLE is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
car idles @ 3500 rpm at start and 1900 rpm in drive? 88bonnsse 1987-1991 15 01-27-2008 04:41 AM
low rpm vibrations bad gas mileage ZCRX87 1992-1999 3 12-11-2004 12:40 AM
Mods for low rpm Red Baron 1992-1999 2 01-31-2004 11:27 PM
Misses at low RPM in overdrive along 1992-1999 9 05-12-2003 02:52 PM
Wrong Idle RPM, Low Torque Stall Damemorder 1992-1999 1 11-09-2002 11:36 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:48 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.