Maybe a problem under hard acceleration - Page 3 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-10-2006, 10:31 PM   #21
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dubdeuce is on a distinguished road
Default

finally done
fornt valve cover gasket
rear " '
spark plugs
wires
and a new plastic elbow for the tensioner/belt

yea I broke the elbow and it was a saturday and the only thing I could find was the whole tensioner and elbos 79.00. for a plastic elbow.

it rides 100 percent better. when I grabbed the #6 plug wire it was totally snapped off the sparkplug rubber end. I was on 5 cylnders. I just got the car so I didnt notice the loss of power because I never had it. thnks for all the help guys.
dubdeuce is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2006, 04:29 PM   #22
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chicago
Posts: 193
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BlownBuick is on a distinguished road
Default

Glad you got it fixed. The same thing happened to my car, except it was the number 3 plug wire that was gone. Idled fine, full throttle fine, but moderate throttle shook my teeth out.

Where did you get your coolent elbows? I've always been able to get just the elbows and have never had to buy the entire tensioner with them. I know at NAPA and Autozone you can get the elbows by themselves. But, good move replacing them anyway. They're failure prone and are really a big PITA when you've got coolent leaking out of them all over the belt, making the belt squeel like a dead pig.
BlownBuick is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2006, 05:58 PM   #23
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dubdeuce is on a distinguished road
Default

i got the whole thing from parts plus. autozone told me they didnt carry the elbos seperate and they would have to order the belt ten.
dubdeuce is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2006, 09:04 PM   #24
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Sep 2005
Location: Cortez Co
Posts: 292
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
San Juan Cruiser is on a distinguished road
Default

Did you pay thirty dollars for plugs? With a price like that I'm wodering if you bought platinums?
San Juan Cruiser is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
04 GTP supercharged randomly missing under hard acceleration sam72692 Pontiac 8 01-28-2012 01:57 PM
Flashing "Service Engine Soon Light" when under hard acceleration Hesk000 2000-2005 18 10-27-2009 02:46 PM
1993 Bonneville ssei bogging out ,under hard acceleration,,l bonne123 1992-1999 4 05-14-2008 11:10 PM
Cooant temp sensor? Maybe or maybe not.... SSEiGrl92 1992-1999 4 11-01-2007 10:27 PM
A/C problem ... Airflow decreases under acceleration JCurtis 1992-1999 15 07-08-2005 11:57 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:27 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.