AC Problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-2009, 10:48 PM   #1
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
totaled is on a distinguished road
Default AC Problem

The AC in my 2000 SSEi is not blowing cold air on the drivers side, it is blowing very cold air on the passengers side, I read some other posts and checked the drivers side air actuator valve, pulled it out and made sure it was functioning, everything seems to be in working order so I put 2 cans of R134a into the low side, and the passenger air just got colder while the drivers side stayed the same. When I play with the heating controls, and take the system up to 90, both sides get hot, but when I go back down to 60, only the passenger side goes down that low. I hooked up pressure gauges to both the low and high side and the readings were, for the low side about 25psi, and the high side was between 25-26 psi, I guess this is telling me I don't have a charge on the system, but after 2 cans of r134a I don't know what to do. If anyone can help as to what this is telling me, and how to fix this problem, it would be greatly appreciated.
Thanks in advance,
Carl.
totaled is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 10:55 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Sounds like one of the air mix doors is not opening. Someone more familiar with the 2000+ will have to chime in. I don't have any manuals for these years.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 11:20 AM   #3
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Baton Rouge, LA
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
totaled is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Danthurs View Post
Sounds like one of the air mix doors is not opening. Someone more familiar with the 2000+ will have to chime in. I don't have any manuals for these years.
Would the air mix door not opening have that effect on the pressure in the system though? Just wondering if there'* a bigger problem at hand.
totaled is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:26 PM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: May 2006
Location: Lake Charles LA
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Floordry is on a distinguished road
Default

There are some posts on the forum that indicate it'* a charge problem.

Don't wna tto hijack the thread- but when you hook up your A/C gauges, do you open both high and low pressure valves to read the system, or open them one at a time to read the pressures.

Good luck with your A/C
Floordry is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2009, 02:46 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
shipmanlights is on a distinguished road
Default Pass vents cold drivers warm.

I have this same problem. Just so I understand, Why would a charge effect having cold air on pass vents, but not drivers? I would think the system would have the same temperature out of both sides with a low charge. Is there something electronic that makes this happen? If any one knows I would be very grateful Thanks!
shipmanlights is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fuel guage problem-a/c problem csweet Bonneville GXP/ Northstar Powered Cars 11 03-27-2009 02:01 AM
Problem after problem. Bonnie will not find gears wug 2000-2005 23 03-04-2007 02:04 AM
WOT problem @NEBF (04,22,06 still having the same problem) Peterg22000 1992-1999 23 04-22-2006 08:50 PM
tps problem fixed, next problem...... its840 1992-1999 2 08-02-2005 04:06 AM
FOUND THE PROBLEM with my no start problem....92 SSEi RyanSSEi 1992-1999 0 12-14-2002 01:37 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:11 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.