2000 SLE, car died while idle, trouble restarting - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-16-2009, 08:08 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
aaguilar13 is on a distinguished road
Default 2000 SLE, car died while idle, trouble restarting

So, I just had the PCM and Vacuum harness replaced by GM. Today, my car died while idling at my daughter'* school. It then would crank, but not start. After 5 or so minutes of trying, it finally started up and drove home just fine.

I used to have a '95 Bonneville, and had a similar problem, which ended up being the crank sensor. Would that be the same issue I'm having in this car?

Any help is appreciated. Thanks!
aaguilar13 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 01:05 AM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Sounds about right. If it dies again check if you have spark.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 01:09 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
aaguilar13 is on a distinguished road
Default

Thanks for the help!
aaguilar13 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 10:06 AM   #4
Member
Posts like a V-Tak
 
4carb's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: S. Maine
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4carb is on a distinguished road
Default

Cam, crank and MAF are the first three I would check.
4carb is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 02:59 PM   #5
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sco99888 is on a distinguished road
Default

check all the wiring going to the main control under the air filter check for any exposed wire,i had these problems for 2 years finnaly checked the wires shure enough exposed copper,cut them,spliced them and cleaned it up car runs fine no more check engine light.
sco99888 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 04:11 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pojawis is on a distinguished road
Default

Mine performed similarly. Died while at idle and later while at highway speeds. It turned out to be the fuel pump connection in the trunk (at the pump). Ran a new wire with new terminals and the problem was solved.

This was diagnosed by a professional. Took him about 8 hours to finally find it with his voltmeter.
pojawis is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car died while driving crzyldy35 1992-1999 8 11-24-2010 05:42 PM
runs rough for few minutes after restarting when hot billha 1992-1999 10 12-21-2007 12:28 PM
Trouble, trouble, trouble jbmark33 2000-2005 25 05-22-2007 10:11 PM
Rough acceleration, Died, Started, Blue Smoke, Died again... DannyM 1992-1999 38 09-01-2005 11:28 PM
computer keeps restarting on its own LittleHoov Lounge 17 03-14-2005 06:57 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:48 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.