2000 bonneville maf problems - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-10-2010, 07:31 PM   #11
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
jfrompa2000's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jfrompa2000 is on a distinguished road
Default

okay i have cleaned the iac and the maf and still the same thing . when it starts to sputter and act up with the maf plugged in i can either uplug the maf or the iac and it wil stop sputtering any ideas??
jfrompa2000 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 08:11 PM   #12
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
jfrompa2000's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jfrompa2000 is on a distinguished road
Default

im stumped on this?????
jfrompa2000 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 08:16 PM   #13
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

If it'* sputtering with the MAF plugged in but not with it unplugged, that'* a sure sign the MAF is faulty. Unplugged the cars computer switches to hard coded tables instead of using live data from the MAF.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 08:55 PM   #14
Member
Posts like a V-Tak
 
4carb's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: S. Maine
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
4carb is on a distinguished road
Default

Like mentioned, try tapping the MAF while it'* acting up. It works.... I did that when I had problems with mine, no SES light. Stalled right out every time I tapped on it.
4carb is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 11:36 PM   #15
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
jfrompa2000's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jfrompa2000 is on a distinguished road
Default

hi all is it ok to post again on an old post? i have a follow up but the problem still not fixed yet. we found a leak at the upper intake gasket and we have replaced it but to only get another code. the code im getting now it a p0171 code for bank 1 too lean. the idles stills goes up and down a few hundred rpm after the car is up to operating temp. i have checked all vaccum lines everything looks goood and im not getting a maf code any longer any ideas on this one? thanks alot guys i have to get this thing emmisioned asap thanks again
jfrompa2000 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 11:50 PM   #16
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
jfrompa2000's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Pittsburgh PA
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jfrompa2000 is on a distinguished road
Default

i was reading around the forum about a hvac leak could that cause it? i can hear a slight purging air sound under the dash with the heat on. if this could be the problem is there vaccum lines that go into the inside somewhere? thanks, if so does someone have any pictures thanks again
jfrompa2000 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 12:31 AM   #17
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

There is a vacuum line that goes in to the firewall on the passenger side. It goes to the controls for the climate control. That should be behind your glove box.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2010, 12:29 AM   #18
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
zingy_sf3 is on a distinguished road
Default

your not alone, my car has the same symptoms and i cannot figure out why it wont stay running, very rough idle and itll rev up and down, this may sound dumb but i have found that turning my traction control off keeps it from killing... does this sound weird or what
zingy_sf3 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alternator/ MAF question on 2000 generation Bonneville fric670 2000-2005 9 02-27-2012 07:44 PM
Need to find correct MAF part # for 2000 SSEi HurstGN 2000-2005 8 11-05-2007 09:29 PM
SLP MAF 2000 + 2000boostedbonnie Performance, Brainstorming & Tuning 4 04-05-2007 03:24 PM
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:59 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.