'02 SE won't start.....HELP - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-14-2009, 10:17 PM   #11
-- SITE DONATOR --
True Car Nut
 
ymmot04's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,638
Thanked 5 Times in 4 Posts
ymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of light
Default

I don't believe it'* legal or a good idea to tow a car with a strap, especially not 5 miles. That is just for pulling your self out of a ditch, or something similar. Without the engine running you won't be able to steer or stop.
ymmot04 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2009, 04:58 AM   #12
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonne99 is on a distinguished road
Default

It is the fuel pump...
Bonne99 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2009, 09:10 AM   #13
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sco99888 is on a distinguished road
Default

try unplugging the MAF and see if it starts,i had same issue with mine would start the stall ect......unplugged the sensor and car would start up and run fine,the sensor might be on its way out,i got a used sensor from a auto yard,the guy gave me the whole throttle body with IAC & TPS plus the MAF all for $50,awsome deal if i was to buy all those sensors new it would be like $300,all in all i put in the used MAF and the code went away and now the car has a nice smooth idle.
sco99888 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 08:59 PM   #14
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
travisd is on a distinguished road
Default

It was the Mass Airflow Sensor. The sensor that I had replace 2 weeks prior from NAPA. Because the car was stalled 50 miles away from home, I ended up having to have it towed to a service station. They checked codes and there were none. They changed suspect looking vacuum lines between the fuel pressure regulator and sensor. They changed the fuel filter, but problem was still there. Finally, one of the few times it did run for a few seconds, they did the "tap test" on the MAF and it died instantly. $75 tow, $45 parts, $80 labor. I went to NAPA and they did let me swap sensors, but I'd like to see them pony up a little for the other bill. I'm not unreasonable, I'll pay parts and even all the labor, but I think they should foot the tow charge. What do y'all think?
travisd is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 09:03 PM   #15
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Don't count on that happening. You do know that had you unplugged the MAF it would have started up and you could have drove home.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 09:27 PM   #16
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 78
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
travisd is on a distinguished road
Default

Yeah, I realized that a day to late. It acted completely different than when the sensor went out 2 weeks prior and like I said, gave no codes whatsoever. Guess I learned another lesson.
travisd is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car just won't start-and windows won't roll down??? Jeff Jacobs 1992-1999 4 10-10-2017 06:42 AM
1994 Silhouette wipers won't start, or start and stop part way dancinmikeb Oldsmobile 1 11-04-2013 01:40 PM
Help!! 95 SE Won't Upshift at WOT-Now Won't Run-Fixed!!! 95BlkBonnieSE 1992-1999 13 04-06-2005 06:27 PM
My Bonneville Won't Start Properly...Can You Help?? amy_lynn 1992-1999 151 10-02-2002 12:38 PM
Help! Car won't start Blk_Bonneville 1992-1999 3 12-31-1969 08:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:59 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.