While driving the car doesnt rev more than 4000 rpm - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-10-2009, 03:24 PM   #11
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

With the randomness of your problems, there'* probably a sensor wire that a braided or a bad ground. Did you get any codes?

You may have to drive it until you get a code (SES light), then whip into Autozone and get it scanned. Leave the car running until you get it scanned.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 03:35 PM   #12
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pittsburgh
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Brando_is_DTF is on a distinguished road
Cool

Quote:
Originally Posted by Tama View Post
I bought the car two weeks ago so I dont know when the filter is changed. Where the filter is located?

Limp mode? When it came to Bonnevilles?

Could it be related to the fact that my friend drove the car and changed the gear to the 1st gear while driving. I dont know how fast he was going and I dont know what was going through his mind when he did it... But I think after that the problem started.

Could the PCM be reseted easily? Because the service light is on once in a while as well.

-Tama
The 1st gear switch.. As long as he wasn't going over 40something, the car should have been fine. I've used it for slowing down going down a hill, and my car still revs over 4K when i'm driving. Correct me if i'm wrong, but while it isn't good for your car, I don't think shifting into lower gears is necessarily too bad of a thing to do, provided you're within the speed of the gear.

By the way, if anyone knows, why can you rev to redline in neutral while you're moving? It seems like if you can't do it while you're stationary then there'* no reason to do it while driving.. Any particular reason for it?
Brando_is_DTF is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 03:39 PM   #13
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tama is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Purplehazeir View Post
With the randomness of your problems, there'* probably a sensor wire that a braided or a bad ground. Did you get any codes?

You may have to drive it until you get a code (SES light), then whip into Autozone and get it scanned. Leave the car running until you get it scanned.
In sutozone they tried to read the codes but they didnt get anything.. they tried to read them while the engine was not running.. should the engine be running while reading the codes?
Tama is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2009, 03:41 PM   #14
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Never found a reason in the FSM for it. It does say that if you are moving over 15mph in neutral that it will not restrict until you hit the other fuel cutoffs.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 03:38 PM   #15
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tama is on a distinguished road
Default

Hello!
Today the SES light popped up and I drove immediately to Autozone to get the code. I let the engine run while they tried to get the code but they didnt get anything.... It just said that "error". Then we tried to read it with only the key turned on but still nothing.. The meter he used was OBD II and it should be the right one for getting the trouble codes.

-Tama
Tama is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 05:54 PM   #16
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

The reason it said error is because they used an OBD2 only code reader. Your car...in GM'* infinite wisdom has an OBD2 connector with OBD1 codes. Major pain in the butt Certain Actrons are able to scan them. But it'll toss most folks for a loop if they don't expect it.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 05:30 PM   #17
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tama is on a distinguished road
Default

Hello guys!
The car seemed to work properly and we drove it from tennessee to florida last week. After driving 1,5 hour the car didnt switch the 5th gear anymore and after driving 30 min like that the car didnt switch gears 3 or 4 anymore and we were only able to drive it very slowly.. When i parked the car I rev the engine and it rev normally so the broblem has to be in the gear box? After waiting 30 min we were able to drive 1,5h again and we made to florida. This same routine continued when we drove it back yeasterday. So the problem has to be connected to heat...

Any ideas?
Tama is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 05:55 PM   #18
Okie Hokie
Posts like a Camaro
 
tlsheff's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Durant, Ok 74701
Posts: 1,107
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tlsheff is on a distinguished road
Default

I had a problem where my 94 wouldnt rev up well, the longer i drove it the worse it got til it wouldnt idle... i had a cracked plug, and a major exhaust leak... fixed both and put new wires on just for good measure and shes been good... but this would all happen within 30mins of driving, and by 45 i had to kill it and let her cool down, so im not sure, but something to look into
tlsheff is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSEi wont rev over 4000 RPM HELP! chewy_mxer 2000-2005 21 10-02-2009 10:27 AM
why can't i rev my 95 more then 4000 rpm's in park.? 88bonnsse 1992-1999 21 07-12-2007 07:04 PM
P0300 Misfires past 4000 RPM impy 2000-2005 20 10-27-2006 10:00 PM
Help my tach stays between 4000 and 4500 rpm all the time! suctoes 1992-1999 3 11-12-2005 10:05 PM
Engine Hesitation at 4000 rpm when not in gear StoopidSavant 1992-1999 7 12-29-2002 10:29 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:53 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.